Lotus 72 E 1:20 Ebbro Ronnie Peterson
Re: Lotus 72 E 1:20 Ebbro Ronnie Peterson
hezký pane...
V životě je potřeba se pro něco zapálit. V krematoriu už bude pozdě.
KPM Kaznějov
PADDOCK magazine
KPM Kaznějov
PADDOCK magazine
Tak jsem tu 72 zase vytáhl na světlo a taky na stůl, díky Hanzovi mám hadičku ke vstřikovačům, tak jsem trošku káblikoval. Jinak to bude jen krabička, ale uznávám, že s těmi všemi doplňky co používá Ľubo u své 72 je to úplně o něčem jiném a taky samozřejmě nedostihnu tu jeho čistotu...
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING
černá se zlatými pruhy už asi nikdy více... zlaté linky se v laku rozpouštějí,origo ebbro dekály se brutálně zvedají,celá karoserie je tak zralá do brzdovky...myslel jsem,že ho dodělám do brna,ale bohužel. Díval jsem se na IndyCals na obtisky,že si objednám další a hle asi měl hodně reklamací,protože pro 72E to vypadá na novou edici z nového materiálu,ale cena je trojnásobná... no nejdříve to zkusím vybrousit a čísla,které se úplně roztekly(origo dekály ebbro) přestříknu černou a dám ty co mi zbyly od indycals a zkusím to znovu přestříknout lakem...
Rendo ,Tabu je delalo,jen jsem je uz tehdy nemohl nikde sehnat...
No nejak to domastim a nebudu to nikde ukazovat...
Nejak zacinam mit pocit,ze moje modelareni ma sestupnou tendenci...
No nejak to domastim a nebudu to nikde ukazovat...
Nejak zacinam mit pocit,ze moje modelareni ma sestupnou tendenci...
takhle to vypadá... je to jen v místě dekálů,mimo je lak jak sklo.
Už jsem si koupil superclear s UV a tím je stříknutý čumák,bočnice jsou dupli colorem výsledek jeden a tentýž. Naprosto to nechápu... asi to prostě neumím...
a ještě jedna zajímavá věc,ty nápisy JPS jsou O.K. jen linky a start.čísla... teď mě napadá,že to je vše z origo dekálů od ebbra... ty indycals(jps nápisy) se nezvedly. takže ty starovky zbrousím a zastříknu černou a dám startovky od indycals a snad to bude dobré.
Už jsem si koupil superclear s UV a tím je stříknutý čumák,bočnice jsou dupli colorem výsledek jeden a tentýž. Naprosto to nechápu... asi to prostě neumím...
a ještě jedna zajímavá věc,ty nápisy JPS jsou O.K. jen linky a start.čísla... teď mě napadá,že to je vše z origo dekálů od ebbra... ty indycals(jps nápisy) se nezvedly. takže ty starovky zbrousím a zastříknu černou a dám startovky od indycals a snad to bude dobré.
- Přílohy
-
-
-
-
tak nové obtisky jsou na místě,už vím proč jsem nedávál před tím ty indycals...na čumáku v kruhu je ta dvojka dost blbě umístěná...
teď to nechám chvíli proschnout a pak se budu modlit ke všem bohům než to začnu lakovat...
teď to nechám chvíli proschnout a pak se budu modlit ke všem bohům než to začnu lakovat...
- Přílohy
-
-
-
-
-
Tak držím palce Luďo.
Na tu zlatou bych dal bacha. Poprvé bych ji jenom poprášil lakem.
Na tu zlatou bych dal bacha. Poprvé bych ji jenom poprášil lakem.
Strikni to TopCoatem. Dekaly Belkits a Suoerclear delaly presne to samy, problem bude v laku.
Dej par slabsich vrstev po cca 15 minutach a melo by to byt v pohode.
Dej par slabsich vrstev po cca 15 minutach a melo by to byt v pohode.
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Luďo jak na to koukám, tak to co ti to udělalo je výsledek reakce kdy na akrylový lak (či barvu ) příjde nitrocelulózový (acetonový) lak či barva. A může to být jak chce zaschlé....
Když si říkal, že se ti to pozvedalo, představoval jsem si něco jiného.
Když si říkal, že se ti to pozvedalo, představoval jsem si něco jiného.
Hoši já si fakt připadám jak dement... Matouši proč se teda pozvedalo jen něco a né všechno?
To co píšeš je blbost,mám těch sprejů asi 10 různých a po čichu poznám co je akryl a co je aceton(nitro),to že nemůže aceton na syntetiku je mi jasné tak od r.1970,kdy jsem začal modelaři a většina z vás ještě ani nebyla na světě
Proč to sakra nedělá po celé povrchu,ale jen někde a ještě ani né na všech místech kde jsou dekály...? To že to popráším je jasné,slaboučké vrstvy dávám více krát,nechávám zaschnout,už to ani nezalívám a proti svému přesvědčení a zvyklostem si říkám,že ten pomeranč,který se nutně vytvoří, přebrousím a vyleštím...
To co píšeš je blbost,mám těch sprejů asi 10 různých a po čichu poznám co je akryl a co je aceton(nitro),to že nemůže aceton na syntetiku je mi jasné tak od r.1970,kdy jsem začal modelaři a většina z vás ještě ani nebyla na světě
Proč to sakra nedělá po celé povrchu,ale jen někde a ještě ani né na všech místech kde jsou dekály...? To že to popráším je jasné,slaboučké vrstvy dávám více krát,nechávám zaschnout,už to ani nezalívám a proti svému přesvědčení a zvyklostem si říkám,že ten pomeranč,který se nutně vytvoří, přebrousím a vyleštím...
už jsem se rozhodl,zítra to vezmu do dílny a stříknu to 2K.
nemáte někdo fotku Petersona v kokpitu té 72E z r.73? podle ebbra by měl mít černé pásy,tak jestli to tak je,nějak to nemůžu dohledat.Děkuji
nemáte někdo fotku Petersona v kokpitu té 72E z r.73? podle ebbra by měl mít černé pásy,tak jestli to tak je,nějak to nemůžu dohledat.Děkuji
Monte Carlo(Monaco) 1973
Le Castellet 1973
Dijon, Interlagos a Nürburgring 1974
Belgie 1974
a nevím(tedy nenašel jsem dataci ,ale bude to 1974 asi)
Le Castellet 1973
Dijon, Interlagos a Nürburgring 1974
Belgie 1974
a nevím(tedy nenašel jsem dataci ,ale bude to 1974 asi)