Brabham BT55, Tameo 1/43, rok 1986
• Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Brabham BT55, Tameo 1/43, rok 1986
Skvělá práce,vím co říkám,teď jsem je dodělal,kurňa to je hrozné,jak se to nedá nijak chytit a furt mi to skákalo jak blešky někam...
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING
Stříknul jsem na model Brabham BT-55 blue .
Je to takové zvláštní, ale doufám ,že to lakem ztmavne.
do barvy jsem stříknul i zadní křídlo...
a pro volný čas jsem zatím poprvé na tomto modelu tmelil (svoje neštěstí s vrtákem nepočítám)
toto patří na bok vstupů vzduchu .
Takovýto model je radost dělat. A toto má cca 130 součástek.

do barvy jsem stříknul i zadní křídlo...
a pro volný čas jsem zatím poprvé na tomto modelu tmelil (svoje neštěstí s vrtákem nepočítám)
toto patří na bok vstupů vzduchu .
Takovýto model je radost dělat. A toto má cca 130 součástek.

Počkej, a to se ti zdá světlé? Mi to na těch fotkách přijde tmavé až dost, ale zřejmě to zkresluje.
Jinak pěkný, držím palce!
Jinak pěkný, držím palce!
Pořídil jsem si novou žárovku do lampy o síle přez 600 Lumenů a jasu denního světla (měl jsem to udělat dávno) (6500K) a barva úplně změnila odstín
.
Mám ale malý problém. Nelíbí se mi na Brabhamu ty přídavné aerodynamické prvky na bocích.
Koukal jsem a hledal na netu a našel jsem ,že bez nich vůz startoval v GP Rakouska .
na jediné fotce co jsem našel na tento závod je ovšem "žehlící prkno" úplně holé bez spoilerů za kolem.
Navíc se mi nezdá ,že je to z Rakouska
A tak prosím ,zda někdo nemá další fotky Brabhamu Dereka Warwicka či Patreseho v takové to konfiguraci :
tato je opět jediná co jsem našel. A je z Estorilu 1986

Mám ale malý problém. Nelíbí se mi na Brabhamu ty přídavné aerodynamické prvky na bocích.

na jediné fotce co jsem našel na tento závod je ovšem "žehlící prkno" úplně holé bez spoilerů za kolem.
Navíc se mi nezdá ,že je to z Rakouska

A tak prosím ,zda někdo nemá další fotky Brabhamu Dereka Warwicka či Patreseho v takové to konfiguraci :
tato je opět jediná co jsem našel. A je z Estorilu 1986
- Dale Cooper
-
Hmmmm, opravdu si už nevybavuju Rakousko, ale tohle bych spojil tak se Spa... ALe tam se v 80. nejezdilo.... Musel bych se podivat do archivu...
- Karl Kopfrkingl
Ta první fotka je z Austrálie.
fotky pohledám a dodám
fotky pohledám a dodám
Zdeněk Valíček
- Karl Kopfrkingl
Tak v Maďarsku ty křidýlka byly naposledy.
- Přílohy
-
- Německo
-
- Itálie - bacha na konfiguraci zadního křídla
-
- Klokani
-
-
- Mexická vlna :-)
Zdeněk Valíček
- Karl Kopfrkingl
Tak s Rakouskem bude potíž, během dvou kol v závodě je asi nikdo nestihl vyfotit
Warwick musel odevzdat auto Patressemu a ten ho v závodě kvůli poruše motoru povodil jen ty dvě kola

Warwick musel odevzdat auto Patressemu a ten ho v závodě kvůli poruše motoru povodil jen ty dvě kola
Zdeněk Valíček
Děkuji pánové za pomoc. V podstatě jsem rozhodnut udělat auto z GP Portugalska.
Též ještě jednou díky Krematorovi za cenné rady. S tímto postupem nanášení dekálu jsem se ještě nesetkal
Je fakt, že jsem neměl v modelu obtisky od Cartografu, ale na bleďulinko modrozelenobéžovém papíře.
Posuďte :
Pro nanášení obtisků italského dodavatele f. Tameo je třeba nahřát model na teplotu cca 40°C a na ní jej stále udržovat. Následně je třeba napustit misku s vodou teplou cca 60°C . V ní je potřeba obtisk namáčet na cca 10s. Při menší době obtisk nepovolí, při větší uplave. Následně jej nanést na nahřátý model. Pod obtisk jsem dal Mr.softer a stejně to nepomáhalo a tak přišel na řadu extra Hypersol na vatové tyčince. Lehkým poklepáváním a přejížděním povrchu obtisku se ten začal povolovat a usazovat.
Problémem tohoto modelu je, že má kulaté hrany a obtisk přesahující z vodorovné na svislou rovinu a dost blbě se to tam usazuje. Měl jsem poslechnout Kárla a tu bílou stříknout a linky doplnit z obtisku. Bude třeba retuší.
Navíc levá strana obtisku má malinkou chybku v umístění nasavače, protože když člověk usadí díru na zadní a přední hranu, nesedí mu hrana u kokpitu.
Navíc má Tameo nápis Emporio Armanni na pravé straně špatně. Oprava ale byla jednoduchá, protože spočívala v přenesení bílých proužků z pravé strany nápisu na levou. Ještě to musím zaříznout do roviny.
Dalším problematickým místem je "kaplička" a přechod monokoku k bočním vstupům vzduchu.
Nakonec se mi to povedlo usadit, ale bude třeba retuší....
Oddechnutím a relaxací byly rovné plochy zadního křídla
a kola.
Závěrem ještě fotka brabham blue na plném slunci.
Též ještě jednou díky Krematorovi za cenné rady. S tímto postupem nanášení dekálu jsem se ještě nesetkal

Je fakt, že jsem neměl v modelu obtisky od Cartografu, ale na bleďulinko modrozelenobéžovém papíře.
Posuďte :
Pro nanášení obtisků italského dodavatele f. Tameo je třeba nahřát model na teplotu cca 40°C a na ní jej stále udržovat. Následně je třeba napustit misku s vodou teplou cca 60°C . V ní je potřeba obtisk namáčet na cca 10s. Při menší době obtisk nepovolí, při větší uplave. Následně jej nanést na nahřátý model. Pod obtisk jsem dal Mr.softer a stejně to nepomáhalo a tak přišel na řadu extra Hypersol na vatové tyčince. Lehkým poklepáváním a přejížděním povrchu obtisku se ten začal povolovat a usazovat.
Problémem tohoto modelu je, že má kulaté hrany a obtisk přesahující z vodorovné na svislou rovinu a dost blbě se to tam usazuje. Měl jsem poslechnout Kárla a tu bílou stříknout a linky doplnit z obtisku. Bude třeba retuší.
Navíc levá strana obtisku má malinkou chybku v umístění nasavače, protože když člověk usadí díru na zadní a přední hranu, nesedí mu hrana u kokpitu.
Navíc má Tameo nápis Emporio Armanni na pravé straně špatně. Oprava ale byla jednoduchá, protože spočívala v přenesení bílých proužků z pravé strany nápisu na levou. Ještě to musím zaříznout do roviny.
Dalším problematickým místem je "kaplička" a přechod monokoku k bočním vstupům vzduchu.

Nakonec se mi to povedlo usadit, ale bude třeba retuší....

Oddechnutím a relaxací byly rovné plochy zadního křídla

a kola.
Závěrem ještě fotka brabham blue na plném slunci.
Matěji paráda.u toho tyrrellu byly na tom bledemodrozeleném papíru dekály značené tištěno u cartograf a byly jak z plechu...
začíná to vypadat perfektně.
začíná to vypadat perfektně.
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING
Po retuších:
Ještě něco málo poopravit a zalakuji to . Pak to začnu skládat dohromady.

Ještě něco málo poopravit a zalakuji to . Pak to začnu skládat dohromady.

Takže telegraficky.
Retuše se povedly k mé spokojenosti. Následně jsem zalakovával SC III a i když jsem si myslel ,že má pistole je dokonale vyčištěna, tak opak byl pravdou. V průběhu lakování lak rozežral nějaký dobře ukrytý zbytek červené barvy a Pětapadesátka se stala závoďákem nějaké bukvy.
Tedy, nyní probíhá proces návratu k začátku v brzdovce.
Dekály jsem objednal u nejlepšího a velmi ochotného zastoupení f.Tameo v ČR .
Další postup tedy cca za 6 týdnů .
Retuše se povedly k mé spokojenosti. Následně jsem zalakovával SC III a i když jsem si myslel ,že má pistole je dokonale vyčištěna, tak opak byl pravdou. V průběhu lakování lak rozežral nějaký dobře ukrytý zbytek červené barvy a Pětapadesátka se stala závoďákem nějaké bukvy.
Tedy, nyní probíhá proces návratu k začátku v brzdovce.

Dekály jsem objednal u nejlepšího a velmi ochotného zastoupení f.Tameo v ČR .

Další postup tedy cca za 6 týdnů .
- Michal Doskočil
-
to mě poser, i Ty Brute? že jen kecáš a čekáš, kdo se čapne ?
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...
• Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3