Domeček pro panenky cca 1:12
Re: Domeček pro panenky cca 1:12
Tak to aby ti ta baterka utáhla
myslím,že to máš těžce předimenzované
Technologie LED ti nic neříká,třeba LED pásky

Technologie LED ti nic neříká,třeba LED pásky

Mám to už vyzkoušené a v pohodě utáhne všech 14, ale já to udělám asi sedm a sedm.
Matwej píše:Docela mne udivuje síla káblů kterýma to taháš.
To budeš živit napětím 230V ?
Jak funguje pájka ?
Stačí ?
Samozřejmě díky Ohmovu zákonu víme že čím větší průřez tak se snižuje odpor vedení, že. I když dráty mohly být slabší, lépe by se to letovalo.
Dětskou hračku na 230? Jseš vrah??

Chci louku na samotě v horách, stádo koz, zahodit mobil a všichni mi můžou...
bazilišek píše:Mám to už vyzkoušené a v pohodě utáhne všech 14, ale já to udělám asi sedm a sedm.
Jestli to chceš mít mobilní, klidně tam dej 4,5 nebo i 9V baterku a buď odpor nebo skupiny tří nebo šesti ledek v serii. ty skupiny samozřejmě zapoj paralelne k sobě.
Chci louku na samotě v horách, stádo koz, zahodit mobil a všichni mi můžou...
Začátkem vánoční dovolený jsem pracoval na domečku.
Předem říkám nesmějte se mému elektrikářskému umu
to není k smíchu
Nejprve jsem to pospojoval vše do dvou kabelů +/- ale žárovičky jen tak skomíraly, i rozhodl jsem se napájet každou zvlášť a každou na extra vypínač, nakoupil matroš i s poslední patnáctou žárovičkou do vikýře a pustil se do práce....no deset hodin a bylo hotovo
Malá měla velkou radost z toho, že si může pořád hrát se svícením v jednotlivých místnostech.....takže první úspěch od té nejdůležitější osoby.
A teď fotky.....
Co mě nejvíc děsí jsou dveře a hlavně okna, tedy myslím jen rámy, prosklení obstará čirá plastová destička.
Nevím z čeho a hlavně nikterak složitě je stvořit, je jich dost a bojím se abych se u tohodle nezasekl.
Mimochodem až tohle dorazím mám v hlavě další projekt ze špachtlí, a to honosnou ptačí budku

Předem říkám nesmějte se mému elektrikářskému umu

Nejprve jsem to pospojoval vše do dvou kabelů +/- ale žárovičky jen tak skomíraly, i rozhodl jsem se napájet každou zvlášť a každou na extra vypínač, nakoupil matroš i s poslední patnáctou žárovičkou do vikýře a pustil se do práce....no deset hodin a bylo hotovo

Malá měla velkou radost z toho, že si může pořád hrát se svícením v jednotlivých místnostech.....takže první úspěch od té nejdůležitější osoby.
A teď fotky.....
Co mě nejvíc děsí jsou dveře a hlavně okna, tedy myslím jen rámy, prosklení obstará čirá plastová destička.
Nevím z čeho a hlavně nikterak složitě je stvořit, je jich dost a bojím se abych se u tohodle nezasekl.

Mimochodem až tohle dorazím mám v hlavě další projekt ze špachtlí, a to honosnou ptačí budku

http://northstarmodels.com/product/pian ... us-hinges/
toto by se ti mohlo hodit.
Jaký problém vidíš v oknech?
Vždyť ve funkční modelařině je k dostání spousta profilů, a nebo ty L-ka do kterých budeš vsazovat "sklo" slepíš ze dvou obdélníkových profilů a třetím to sklo tam pojistíš.
Jinak závidím Tvé dcerce. Ale s tou stavbou by jsi měl hejbnout, páč by se ti mohlo stát, že po dokončení bude mít za sebou základku. To už si myslím bude mít trochu jiné zájmy
.
Budky jsou fantasmagorie. Sice krásná ,ale pro "naše" podmínky nepraktická a zbytečná
toto by se ti mohlo hodit.
Jaký problém vidíš v oknech?
Vždyť ve funkční modelařině je k dostání spousta profilů, a nebo ty L-ka do kterých budeš vsazovat "sklo" slepíš ze dvou obdélníkových profilů a třetím to sklo tam pojistíš.
Jinak závidím Tvé dcerce. Ale s tou stavbou by jsi měl hejbnout, páč by se ti mohlo stát, že po dokončení bude mít za sebou základku. To už si myslím bude mít trochu jiné zájmy

Budky jsou fantasmagorie. Sice krásná ,ale pro "naše" podmínky nepraktická a zbytečná

Ty panty snad jedině na dveře jinak se mi to nechce dělat funkční.
A právě jsem línej dělat každé okno z X profilů když jich je 23 a to bez dveří.
Ale asi mi nic jiného nezbyde.
A právě jsem línej dělat každé okno z X profilů když jich je 23 a to bez dveří.
Ale asi mi nic jiného nezbyde.
Tak to můžeš udělat jako vybydlený barák a polovinu oken zaslepit nabouchanýma prkýnkama a půlku ze zbývající půlky udělat vymlácenou.
Můžeš pak nakoupit panenky dredařky,fetky,alternativců a ekokomoušů.

Můžeš pak nakoupit panenky dredařky,fetky,alternativců a ekokomoušů.

Co mi to jen připomíná? 

- Přílohy
-
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Od ježíška přišel nábytek a tak jsem malou nechal zkušebně nastěhovat, abych věděl jak mám udělat příčky.
Teď už mám domeček skoro celej obloženej i z venku, elektriku zavřenou na magnetkách a půjdu dělat střechu a okna s dveřma.
Teď už mám domeček skoro celej obloženej i z venku, elektriku zavřenou na magnetkách a půjdu dělat střechu a okna s dveřma.