Alfa Romeo GTa junior Giulia , ZETOR team, Tamiya 1/24
• Stránka 1 z 1
Alfa Romeo GTa junior Giulia , ZETOR team, Tamiya 1/24
Aby jsem si odpočnul od Auto Unionu, jenž mi ubírá síly a vrší se na něm jeden problém za druhým , sáhnul jsem po něčem jednodušším . Třeba nějakou Tamku. Tak jsem si rozvrtal Alfu Romeo Giulia ke které jsem si udělal obtisky pro ZETOR team ze závodů v Brně 1969-71. Zároveň tu budu dělat takový manuál i pro Michala_G který se pustil do stejné stavby.
Toto jsou předlohy :
rok 1969
Plíhal
Rosický
Velímský
rok 1970
Rosický
Velímský - v závodě jel s Rosickým
rok 1971
Rosický
a
Velímský
dokumenty s čísly jednotlivých vozů:
Pro stavbu použiji staronovou stavebnici No.188
Toto jsou předlohy :
rok 1969
Plíhal
Rosický
Velímský
rok 1970
Rosický
Velímský - v závodě jel s Rosickým
rok 1971
Rosický
a
Velímský
dokumenty s čísly jednotlivých vozů:
Pro stavbu použiji staronovou stavebnici No.188
Re: Alfa Romeo GTa junior Giulia , ZETOR team, Tamiya 1/24
stavebnice
obsah
začištění dílu podvozku. Docela nepříjemné jsou otisky "vyhazovačů" v místech prostoru řidiče..
ale jde to opravit...
podvozek a kastle je stříklá surfem začištěná a následně nabarvena ZP-1098 Alfa Red
haubna motoru je v barvě stavebnice.
sestaven motor(tedy jeho základ)
odzkoušen jak sedí v prostoru. Je třeba trochu upravit držáky jak na dílu motoru tak na podvozku aby to lépe do sebe sedlo. Pozor držáky jsou "jednosměrné" . Pro vytažení motoru zpět je třeba je dostat kousek od sebe.
Alfy od Autodelty používaly sání vzduchu s filtrem. Sání mělo začátek vedle pravého světla a vedlo do dvou Weberů. Prostor motoru je z renovovaného Zetoráckého kusu.
a toto je asi jediná fotka originálu.
tak se to zkouším převést do modelu...
Jen třeba při sestavování hlav válců pamatovat ,že je třeba zatmelit dírky po dílu sání.
hezky jedeš...
V životě je potřeba se pro něco zapálit. V krematoriu už bude pozdě.
KPM Kaznějov
PADDOCK magazine
KPM Kaznějov
PADDOCK magazine
Jak bylo zřejmé z dokumentu výše byly do ČSSR dovezeny 4 Alfy. 3 závodní v úpravě od AutoDelty a jedna civilní.
Myslel jsem si ,že závodní rám byl do některých aut vložen až v průběhu času, ale tato fotka to vyvrací. Tak tedy v r.1969 měly základní "u" rám za sedačkami všechny závodní Alfy Zetor teamu.
Ještě udělám odbočku k civilní alfě. Tu je barevná fotka.
Je zajímavé, že má jiné kliky dveří.
tu je fotka z r.1971 kdy Zetor team pomalu přestává existovat.
Dávám to sem protože na obtisky co jsem vyrobil a nyní jsou v prodeji jsem dal i SPZku na civilní vůz.
Nyní s Michalem_G přemýšlíme jak vyřešit kliky dveří a pooklice na disky kol.
Myslel jsem si ,že závodní rám byl do některých aut vložen až v průběhu času, ale tato fotka to vyvrací. Tak tedy v r.1969 měly základní "u" rám za sedačkami všechny závodní Alfy Zetor teamu.
Ještě udělám odbočku k civilní alfě. Tu je barevná fotka.
Je zajímavé, že má jiné kliky dveří.
tu je fotka z r.1971 kdy Zetor team pomalu přestává existovat.
Dávám to sem protože na obtisky co jsem vyrobil a nyní jsou v prodeji jsem dal i SPZku na civilní vůz.
Nyní s Michalem_G přemýšlíme jak vyřešit kliky dveří a pooklice na disky kol.
Další postup
Zadní sedák je přilepen, protože lépe se potom spasovávají bočnice.
Ty se budou muset ještě upravit(nejspíše) . Stahování oken je u závodních Alf řešeno jinak . Nejspíš.
Sedadlo spolujezdce bylo demontováno. Sedák řidiče bude jiný než ve stavebnici.
Kotvení bezp.pásů je známo z renovovaného kusu.
Jinak f.USCP dělá detailní sady na motor
a na interiér
pořídil jsem si je a určitě je využiji, ale u některých součástek mám pochybnosti zda to jde vůbec bez poškození vycvakat z rámečku....
Třeba rozdělovač s kabely....
Uvidíme...
Zadní sedák je přilepen, protože lépe se potom spasovávají bočnice.
Ty se budou muset ještě upravit(nejspíše) . Stahování oken je u závodních Alf řešeno jinak . Nejspíš.
Sedadlo spolujezdce bylo demontováno. Sedák řidiče bude jiný než ve stavebnici.
Kotvení bezp.pásů je známo z renovovaného kusu.
Jinak f.USCP dělá detailní sady na motor
a na interiér
pořídil jsem si je a určitě je využiji, ale u některých součástek mám pochybnosti zda to jde vůbec bez poškození vycvakat z rámečku....
Třeba rozdělovač s kabely....
Uvidíme...
Teď jsem koukal na fb, že má Ukrajinec i tištěný dveřní kliky. Ty tomu taky prospějí
Kliky jsou na pozdější verze a na osobák.
Zkusím jim napsat aby ještě udělali zadní konstrukci na osvětlení SPZ/registrační značky .
Protože Michal_G se taky pustil do stavby tak jsem skoro denně konfrontován se svoji leností a budu některé věci předělávat a dodělávat. Toto je mezi nimi.
Zkusím jim napsat aby ještě udělali zadní konstrukci na osvětlení SPZ/registrační značky .
Protože Michal_G se taky pustil do stavby tak jsem skoro denně konfrontován se svoji leností a budu některé věci předělávat a dodělávat. Toto je mezi nimi.
• Stránka 1 z 1