Diskuse
Re: Diskuse
Tohle ale není problém jen velkých akcí.
U nás v okolí se toho jezdilo poměrně dost,několik závodů do vrchu,autocross dokonce i sprintrally...
No a když to vezmu jedno po druhém,autocross v Dobřanech dojel na potíže s pozemky na kterých stála část tratě a o které byl "jiný zájem" (nebudu nudit podrobnostmy)
Závody do vrchu v Lanškrouně-nevyhovující povrch,v Ústí nad Orlicí totéž i když tam je to opět díky "zájmům" mnohem složitější (i když vlastně jak se to vezme,možná naopak jednodušší)
Sprintrally v okolí Kostelce nad Orlicí letos zrušena oficiálně pro potíže při získávání potřebných povolení...a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho...
Nekdo může říct že to jsou jen malicherné "pouťáky" ,možná ,ale ja jsem si třeba rád jen sednul na stráň kousek od tratě (a ani jsem nepotřeboval dalekohled abych něco viděl) a tam jsem se vydržel třeba cele odpoledne dívat jak kolem mě jezdí závodní auta, což už dnes bohužel není možné.
Dopředu se omlouvám,ale tohle jinak napsat nejde...doba stojí za hovno a lidi s ní, takže když se k tomu ještě přidá česká nátura a to že lidi nakonec zkurví co můžou a kam příjdou není se moc čemu divit.
U nás v okolí se toho jezdilo poměrně dost,několik závodů do vrchu,autocross dokonce i sprintrally...
No a když to vezmu jedno po druhém,autocross v Dobřanech dojel na potíže s pozemky na kterých stála část tratě a o které byl "jiný zájem" (nebudu nudit podrobnostmy)
Závody do vrchu v Lanškrouně-nevyhovující povrch,v Ústí nad Orlicí totéž i když tam je to opět díky "zájmům" mnohem složitější (i když vlastně jak se to vezme,možná naopak jednodušší)
Sprintrally v okolí Kostelce nad Orlicí letos zrušena oficiálně pro potíže při získávání potřebných povolení...a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho...
Nekdo může říct že to jsou jen malicherné "pouťáky" ,možná ,ale ja jsem si třeba rád jen sednul na stráň kousek od tratě (a ani jsem nepotřeboval dalekohled abych něco viděl) a tam jsem se vydržel třeba cele odpoledne dívat jak kolem mě jezdí závodní auta, což už dnes bohužel není možné.
Dopředu se omlouvám,ale tohle jinak napsat nejde...doba stojí za hovno a lidi s ní, takže když se k tomu ještě přidá česká nátura a to že lidi nakonec zkurví co můžou a kam příjdou není se moc čemu divit.
Michal Falta
Myslim ze na takychto velkych podujatiach sa tazko topia peniaze a ked niekto nema z toho viac ako minuly rok tak si povie naco to budem robit? a male podujatia padaju na tom ze niekto kto to schvaluje nedostane do kapsy....vitajte doma
Problémem Barumky pro příští rok bude to, že FIA a promotér nesledují jen účast jezdců a diváků, ale i sponzorů a médií. A díky tomu, co předvedli novináři a mluvčí FASu Pátl je ČR vnímaná jako země, kde rally nemá podporu - a těch pár hysterických "ultras" z ewrc, kteří sepisují petice a chtějí na závodech zavádět diváckou domobranu to nezmění.
Mediální obraz soutěží dostal na prdel a sponzoři nechtějí vidět svý jméno ve spojitosti s článkama o zabíjení nevinných diváků a závodění nezkušených zbohatlíků. Nebo někdo věří tomu, že Krkonoše fakt zrušili kvůli žním?
Hlavní sponzor vyškovské rally to tatíkovi poslal na hlavičkovým papíře: "rally = mrtví a to nám nedělá dobrou reklamu. Takže lituje a přejeme hodně štěstí..." Vtipný je, že jde o velkýho výrobce výherních automatů, který ročně přivedou na mizinu tisíce lidí a někteří to pořeší sebevraždou.
Promotérovi ME a FIA jde o peníze, na tradici serou a kdo zaplatí, ten pojede. Aress to napsal dobře, doba je zkurvená a rozhodují prachy, ne úroveň soutěže. A zrovna Barumka je v posledních letech pořádaná tak, že spíš o diváky přichází než aby je lákala. Takže tomu jdou v podstatě sami naproti...
Mediální obraz soutěží dostal na prdel a sponzoři nechtějí vidět svý jméno ve spojitosti s článkama o zabíjení nevinných diváků a závodění nezkušených zbohatlíků. Nebo někdo věří tomu, že Krkonoše fakt zrušili kvůli žním?

Promotérovi ME a FIA jde o peníze, na tradici serou a kdo zaplatí, ten pojede. Aress to napsal dobře, doba je zkurvená a rozhodují prachy, ne úroveň soutěže. A zrovna Barumka je v posledních letech pořádaná tak, že spíš o diváky přichází než aby je lákala. Takže tomu jdou v podstatě sami naproti...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
- Dale Cooper
-
Také s Aressem souhlasím včetně jeho formulace. To, že jsem psal o velkých akcích neznamená, že mě nezajímaly ty malé... Já se jezdím dívat na Autocross do Humpolce nebo na nechvalně proslulou Rally Posázaví, kde jsem právě včas přestal jistit jezdce v sanitě...
Ale považuju za škodu,že zmizí tradice Barumky nebo MotoGP ....Ale proto jsem obdivoval ty amatéry se starýma formulema... Ty peníze neřešili
Ale považuju za škodu,že zmizí tradice Barumky nebo MotoGP ....Ale proto jsem obdivoval ty amatéry se starýma formulema... Ty peníze neřešili

doplnim (nepochybne spravne) uvahy jednou mojou myslienkou.
vytratila sa tradicia. neviem posudit, aka silna bola, ale katetade sa dialo vselico. tu zname moto preteky, tam plocha draha, tu autokross a tu dve motokrosove drahy... a hlavne za starych cias. lenze s ekonomickou narocnostou, stale rastucimi narokmi na vybavu, bezpecnost, predpisy... kto dnes ako konicka nieco jazdi? ake je to usporiadat akciu? ako sa na nej chovaju ludia? ako sa dostat k vhodnemu miestu? potom teda moze hrat rolu aj to, ze ten motorsport nejde jaksi "zdola". urobit rovno a len moto gp podnik napr, to je ako.. majstrovstva v hokeji v grecku.
vytratila sa tradicia. neviem posudit, aka silna bola, ale katetade sa dialo vselico. tu zname moto preteky, tam plocha draha, tu autokross a tu dve motokrosove drahy... a hlavne za starych cias. lenze s ekonomickou narocnostou, stale rastucimi narokmi na vybavu, bezpecnost, predpisy... kto dnes ako konicka nieco jazdi? ake je to usporiadat akciu? ako sa na nej chovaju ludia? ako sa dostat k vhodnemu miestu? potom teda moze hrat rolu aj to, ze ten motorsport nejde jaksi "zdola". urobit rovno a len moto gp podnik napr, to je ako.. majstrovstva v hokeji v grecku.

In Rust I Trust
- Dale Cooper
-
Mistrovstvi sveta v hokeji v Recku? Paradoxne to se asi bude stavat.... Formule1 v Kazachastanu, Moto v Argentine(ktera krachla...), Rally v Rumunsku, no ale treba vsechny ty zavody v Emiratech apod...Nebo Cina a nedej Boze Rusko! Zeme bez tradic, krome Ruska bez jezdcu, ale s uvolnenou neodolatelnou hotovosti koupit si podnik...
Dale: tys seděl v sanitce na Posázaví? Tam jsem v roce 2000 startoval s Peugeotem 205 GTi. Ale za jedním horizontem, který jsem si chtěl skočit, mě překvapila zatáčka. To bylo zjištění, že auto s kolama ve vzduchu nezatáčí...
Naštěstí tam nebyly stromy a skončili jsme asi 70 m v řepkovým poli. Pro dva blbce s alergií nemůže být horší situace než vymlátit půlku pole toho největšího svinstva. Škody na autě žádný, ego v hajzlu na půl roku dopředu

Rumuni si sice ME v rally koupili, ale pro zimní termín měli až moc sněhu a tak to přesunuli na říjen. No a teď už je jasný, že se to nepojede vůbec. Sami přišli na to, že na pořádání ME nemají a nejsou schopni plnit požadavky FIA. A asi to nebude poslední případ...

Naštěstí tam nebyly stromy a skončili jsme asi 70 m v řepkovým poli. Pro dva blbce s alergií nemůže být horší situace než vymlátit půlku pole toho největšího svinstva. Škody na autě žádný, ego v hajzlu na půl roku dopředu

Rumuni si sice ME v rally koupili, ale pro zimní termín měli až moc sněhu a tak to přesunuli na říjen. No a teď už je jasný, že se to nepojede vůbec. Sami přišli na to, že na pořádání ME nemají a nejsou schopni plnit požadavky FIA. A asi to nebude poslední případ...
Koudy píše:Pro dva blbce s alergií nemůže být horší situace než vymlátit půlku pole toho největšího svinstva. Škody na autě žádný, ego v hajzlu na půl roku dopředu![]()
Jako alergik a nepřítel řepky si tu situaci živě představuju.

Jak dva usmrkaní, ukejchaní a možná i s opuchlýma očima lezou ven uplně celý žlutý

- Dale Cooper
-
2000? To jsem tam, myslim , byl... Uz si to nepamatuju presne, ale urcite jsem skoncil tesne pred smrti Krehlika. To jsem mel dovolenou a bohuzel, na te RZ byla v sanitce kamaradka, co jsem ji to dohodil... Ale celkem 3 rocniky, mozna 4??? Nejprve na Skrivanku a na okolnich RZ kolem Svateho Krize a naposledy Vesely Zdar - Lucice.... Pak uz jsem odrekl... Ale vyjezdu jsme meli malo, jen si pamatuju, jak jsme ten posledni rok jeli na trat, protoze auto vletelo nekde ve vesnici do zahrady, prijeli jsme tam, auto v zahrade, posadka nikde, sli proste pryc.... Tak jsme je dohnali a strasne jsem je dorval....
No a skoncilo to podivne, s poslednim autem na RZ se ozval dispecink RZP, ze u Ledce je hromadna bouracka, 9 zranenych, kluk s cerstvym ridicakem a autem plnym kamaradu vletel pod vlivem do rodiny... Kazde auto tam muselo jet aspon odvazet, tak jsem si strihnul melouch u RZP jako amater. Do toho prutrz mracen litali jsme tam jako Miss Mokre tricko a odvazeli teenagery na urazovku, muj ridic byl navic dispecer a normalne sanitu neridil... Divoka doba.... Nastesti bez smrtaku u Ledce...

No a skoncilo to podivne, s poslednim autem na RZ se ozval dispecink RZP, ze u Ledce je hromadna bouracka, 9 zranenych, kluk s cerstvym ridicakem a autem plnym kamaradu vletel pod vlivem do rodiny... Kazde auto tam muselo jet aspon odvazet, tak jsem si strihnul melouch u RZP jako amater. Do toho prutrz mracen litali jsme tam jako Miss Mokre tricko a odvazeli teenagery na urazovku, muj ridic byl navic dispecer a normalne sanitu neridil... Divoka doba.... Nastesti bez smrtaku u Ledce...

pani nemate niekto cire diely na subaru wrx 93 od hasegawy? cirou nahodou....chcel by som obnovit moj uplne prvy model co som postavil ale prave tieto cire diely su dost zle. dnes som v Zakopanom videl perfektnu zavodnu imprezu na znackach s klietkou.....jaaaj to vam bolo 

- Dale Cooper
-
Ještěže jsou furt nějaký volby
. MotoGP je prozatím asi zachráněna
...

Mě jenom zaráží přístup kraje, resp. vlády. Nejdřív jim byl osud GP jedno, a když vedení okruhu dá výpověď smlouvy z MotoGP, tak se najednou Hašek vzpamatuje a začne to zachraňovat. Ale tady už asi člověka nemá co překvapit 

- Dale Cooper
-
Protože se přiblížily volby...
- Michal Doskočil
-
.. asi jim došlo, jakej je to pro vybrané prima tunel ...
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...