Registrovat

Diskuse

Re: Diskuse

Příspěvekod bazilišek » pon říj 21, 2013 9:00 pm

musím se s vámi podělit o to jaká jsem smolnice.
Na Etagu jsem si pořídil vlastní vinnou ťukanec

No a dnes jsem si vyzvedl auto ze servisu jezdil jsem si asi dvě hodky, zastavil jsem na červený, vyřadil a zděsil se co se to na mě řítí v zrcátku a frajer mě vojel ze zadu.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Příspěvekod Michal Doskočil » pon říj 21, 2013 9:16 pm

... achjo, to je holt život, no . Tak zas budeš mít třeba štěstí v něčem jiném . Držim palce..
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...

Příspěvekod Dalin » pon říj 21, 2013 9:22 pm

Ufff, chlapík asi SMSkoval, co...
Jinak takhle přítelkyni sejmul chlapík loni, škoda v podstatě stejná, já dorazil až po nehodě po telefonátu, chlapík prý vystoupil z auta, nestaral se vůbec, jestli se někomu něco stalo, pak se zjistilo, že ani neměl povinné ručení...
Tak doufám, že jsi měl slušnějšího škůdce... Přeju, ať je to rychle v cajku!

Příspěvekod Koudy » pon říj 21, 2013 10:05 pm

Ty woe, tak to je fakt jak z blbýho filmu... :shock:
Hlavně, aby to zalepila pojišťovna a nezůstaly ti v tom viset vlastní kačky. Držím palce...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...

Příspěvekod sete » pon říj 21, 2013 11:37 pm

sakra to je smůla.Chůdák fofo-tak at je zas brzy v cajku!

Příspěvekod bazilišek » úte říj 22, 2013 5:41 am

Chlapík byl naštěstí v pohodě (o mě se to říct nedá, jsem se rozklepal při pomyšlení kdybych měl v autě malou a taky že jsem ho měl ze servisu dvěhodky a tohle) , ale myslel si, že to projede (takže nejspíš na to ještě šláp) a nějak zapoměl kouknout před sebe.
Povinný mu končí k 30.10. :uff: protože chtěl akorát měnit pojišťovnu.

Říkal jsem si, že si poslední den volna užiju jinak než ježděním po servisech a vyřizováním dalších papírů.
Apropo zná někdo z Pražských servis HACAR CZ v Jesenici?
Od Nehodovky jsem dostal nabídku to opravovat tam, abych nemusel platit 10% spoluúčast na amortizaci použitejch náhradních dílů.
Jinak mám náhradního fíkuse v kombajnu a ten můj bude opět tři až pět tejdnu v servise. :evil:

Příspěvekod Koudy » úte říj 22, 2013 12:28 pm

Bazi: pro každou takovou situaci platí, že je potřeba poslat všechny asistenty a nehodovky s jejich "výhodnýma" nabídkama do prdele. Většinou jim pak podepíšeš nějakou, pro tebe určitě nevýhodnou smlouvu a doporučený servis ti opraví auto z dílů z vrakáču - nebyl bys ani první ani poslední. Za mě doporučuju auto dát do autorizáku a řešit to jen přes pojišťovnu bez nějakých vychcaných prostředníků.
Btw: odpočet amortizace je šméčko pojišťoven jak neplatit celou škodu. Mám povinný u České pojišťovny a jedna z položek je i úhrada škody bez odpočtu amortizace. Ročně to stojí o pár desetikorun víc, ale ušetří to tisíce...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...

Příspěvekod dekon » úte říj 22, 2013 1:06 pm

Bazi,tak to je kurevská smůla...přeju Ti,aby jsi měl fíkuse co nejdřív v pořádku a dobře opraveného.
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING

Příspěvekod bazilišek » úte říj 22, 2013 7:23 pm

No v tu chvíli mě spíš zajímalo, abych to měl opravené a nedával těch 10% protože z prachama na tom zrovna nejsme teď dobře.

Teď jen doufám, že to dopadne dobře a auto mi opraví z novejch dílů.
:| :| :| :|

Příspěvekod bazilišek » úte říj 22, 2013 8:47 pm

Jinak s těmi náhradními díly...je to auto 2009 a tak i kdyby ze šroťáku, tak by díly měly bejt stejně starý, jen teda jinak unavený :-k
Dnes jsem tohle slyšel od více lidí, ale taky jsem slyšel, že si dnes stejně nevybereš kde to opravuješ...jsme v čechách.
Mám ale brouka v hlavě jakou jsem asi udělal chybu a kdyby to bylo možný, tak bych to snad ještě přehodil do autorizáku.

Teď nevím, jak bych si mohl ohlídat to, že to je z origo dílů......jedině věřit, že jsem zrovna já nenarazil na vyčůránky, kteý na mě chtějí vydělat.
Ale už to, jak přátelsky a ochotně se z tý nehodovky choval mě bylo podezřelý....když ptáčka lapají pěkně mu zpívají :(
Hlavně už i auto nebude po tomhle zásahu nikdy jako dřív a co teprve za pět let..... :(

Je mi z toho všeho na :(((

Příspěvekod Michal G » úte říj 22, 2013 11:00 pm

Bazi soucítím s tebou. Mě se zas něco podobnýho stalo s úplně novým Outbackem, který jsem měl přesně týden...
Jinak to, že ti pojišťovna viníka nehody z jeho povinného ručení odmítne uhradit 100% ceny opravy nic nemění na tom, že viník nehody má povinnost uhradit celou škodu, která ti vznikne. Ten rozdíl se po provozovateli auta dá vymáhat. Ten fór s amortizací náhradních dílů při opravě ne úplně nových aut si vymyslely pojišťovny, aby nemusely tolik platit. Podle občanského zákoníku musí ten, kdo škodu způsobi,l uhradit celou vzniklou škodu (samozřejmě pokud jsou náklady na opravu s ohledem na hodnotu auta účelně vynaloženy).
Jinak se mi v podobných situacích (pokud má člověk uzavřenou havarijní pojistku) osvědčilo škodnou událost likvidovat svojí pojišťovnou ze své havarijní pojistky (pro svoji pojišťovnu jsi platící klient, kterého si váží - aspoň do jisté míry). Oni si to pak regresem nárokují po pojišťovně škůdce z jeho havarijní pojistky - už si pak svoje práva ohlídají, aby dostali maximum možného. Pro pojišťovnu škůdce nehody jsi jen obtížný hmyz, kterého se potřebují zbavit.

Příspěvekod bazilišek » čtv říj 24, 2013 9:29 pm

Jelikož jsem měl z těch řečí o dílech z vrakáče ze všech stran hlavu jak medicimbál, sešel jsem se ještě jednou s tím týpkem z nehodovky.
A narovinu jsem si s ním o tom servisu promluvil a tak nějak jsem mu nadhodil, že mám 100 chutí si to potom nechat ověřit u autorizáku.
S klidným svědomým mi to odsouhlasil a že by za tenhle servis dal ruku do ohně a tadý dádý dá. Že mají 6 lakoven a opravují tam i murcielago, porsche, atd a zákazníci na výsost spokojení. A že jsou zástupci BMW, tak třeba autorizák BMW si u nich nechá opravit auta a pak je vydává za svou práci.... :| možné je všechno.

No a pak taky ti likvidátoři nejsou prý pořád stejní (hlavně si vše fotí před i po) a nedají se tedy nějak uplácet atd (jak mezi lidmi koluje).
Tak jako tak, ať už mě maže med kolem huby a nebo jde opravdu o poctivce, myslím si, že tím rozhovorem mám tak trochu pojištěno (jakoby psychický vliv....bacha tady by s tím mohl bejt problém a tak to uděláme poctivě), že pokud by šlo o vyčůránky, tak by mohly dostat strach a než si udělat ostudu z případné reklamace, nebo próblémy s pojišťovnou a kde si co si po ověření v autorizáku mi tam raději ty origoš díly nacpou.

Debatovaly jsme dlouho a nemůžu vše vypsat, ale co říkal, tak mě opravdu přišlo logické a jeho přístup férový.

Možná jsem naivní a já jsem, ale po včerejšku alespoň klidnějc spím.

Příspěvekod turbo32 » sob říj 26, 2013 11:27 pm

bazi ja som uz lancera daval robit 2x po tukancoch a raz po krupoch a najlepsie je ked ti to spravi servis v mieste tvojho bydliska, pretoze ked to nebude dobre obuchas im to o hlavu a neprecestujes vela penazi a casu. na autorizak by som sa z vysoka vysral lebo predrazuju a castokrat posielaju veci lakovat do malych servisov a pribiju si na to, takto ked to das do maleho servisu dohodnes sa s mechanikom ze nadhodnotia skodu a este na tom aj zarobis. Pokial sa jedna o polamane plasty a lakovanie vobec by som sa nebal, horsie ked sa dokrkve karoseria. inak vyprdni sa aj na servis co ti doporucuje poistovak lebo tam si proviziu delia oni a ty nemas z toho nic. daj si to urobit zo svojej havarijky a o spoluucast poziadaj poistovnu vynnika, nebude ta to stat ani korunu

Příspěvekod dekon » pát lis 08, 2013 8:10 pm

pro milovníky aut a letadel
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING

Příspěvekod bazilišek » ned lis 17, 2013 5:55 pm

PředchozíDalší

Zpět na DISKUSE