Diskuse
Re: Diskuse
pani pomaly dokoncujeme garaz a chcel by som tam mat montaznu jamu. ake su idealne rozmery?
bude stacit 1x5m a vyska 180cm? asi dekon by vedel najlepsie....alebo?
A este jedna vec. je v pohode dorabat jamu ked stoji cela garaz? mozno skor otazka na statika ale cert vie co mate za zamestnania
bude stacit 1x5m a vyska 180cm? asi dekon by vedel najlepsie....alebo?
A este jedna vec. je v pohode dorabat jamu ked stoji cela garaz? mozno skor otazka na statika ale cert vie co mate za zamestnania

Mal si postaviť garáž do výšky a kúpiť zdvihák 
Šírku jamy urči podľa medzery medzi kolesami. Dal by som šírku od kolesa ku kolesu zníženú o nejakých 20-40 cm.

Šírku jamy urči podľa medzery medzi kolesami. Dal by som šírku od kolesa ku kolesu zníženú o nejakých 20-40 cm.
Ján Hanuska
Garáž má jakou podlahu? Jaké jsou základy zdí ? Tedy jak hluboko?
V podstatě by díra v zemi vprostřed garáže neměla být problém, protože zdi ti působí tlakem dolů. Tedy záleží na podloží a hloubce základů, protože teprve od nich je zemina stlačována.
Jen je trochu nelogické udělat podlahu garáže a následně ji opět bořit, protože tam chci montážní díru.
1m šířky by měl stačit.
V podstatě by díra v zemi vprostřed garáže neměla být problém, protože zdi ti působí tlakem dolů. Tedy záleží na podloží a hloubce základů, protože teprve od nich je zemina stlačována.
Jen je trochu nelogické udělat podlahu garáže a následně ji opět bořit, protože tam chci montážní díru.
1m šířky by měl stačit.
Jama mi pride bezpecnejsia
o zdvihak sa treba starat
zakladova doska tam praveze este nieje takze to problem nebude

zakladova doska tam praveze este nieje takze to problem nebude
- Michal Doskočil
-
no já to mám profesně přímo. Jáma problem není, pokud není spodní voda. Stojí jen stěny na pasech předpokládám. kdyžtak pošli SZ / email. Jinak opravdu ze zkušeností lidí doporučuji spíše zvedák nebo ocelové nájezdy . V jámě neuděláš třeba na nápravách nic a to je nejčastější ..
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...
No ked sa pouzije ten kolajnicovy zdvihak tak sa da aj na napravach. a ako zistim ci je tam spodna voda?
Zdvihaky su kurevsky drahe a ano garz stoji iba na zakladovych pasoch.(zatial neviem ake hlboke) hodim sem foto zajtra
Co sa tyka najazdov aj to by bola alternativa ale robota asi naleziaka a neviem ako by som nastriekal/natrel? podvozok
Zdvihaky su kurevsky drahe a ano garz stoji iba na zakladovych pasoch.(zatial neviem ake hlboke) hodim sem foto zajtra
Co sa tyka najazdov aj to by bola alternativa ale robota asi naleziaka a neviem ako by som nastriekal/natrel? podvozok
Turbo: chápu dobře, že chceš tu díru v podlaze jen proto, aby sis mohl sám spravovat auto? Jestli se nepletu, tak máš novýho Lancera, to je tak špatně udělaný, že to musíš doma matlat štětkou?
Toto mám spojený s dobou Škodovek 120 a Žigulů a to už je snad pryč, ne?

Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Ano chcem sa starat o svoje auto sam, zatial som mal skusenost ze v servise robotu odjebali, a bavi ma to, tesi ze si viem nieco spravit sam,posuvam sa dalej v znalostiach/zrucnostiach a radsej si to tiez dojebem sam ako dakomu platit a prosit sa ci by to nespravil
jama je genialna. zdaleka (!) nie (len) kvoli autu. uskladnenie zeleninky, vinka...

In Rust I Trust
V pátek dorazila z Japonska zásilka od Kena - opravená kastle na Focus RS WRC (Simil´r). Změny jsou popsané na jeho stránkách. Odlité je to poměrně slušně, pár malých bublinek je na spodní části předního nárazníku a v prolisu na pátých dveřích, ale to je lehce opravitelné (prohlížel jsem jen svou kastli). Ken nám ušetřil dost práce (v ČR je 9 kousků), tak doufám, že s Honzou nebudeme sami, kdo se do toho letos pustí... 
Edit: nové fotky

Edit: nové fotky
- Přílohy
-
-
-
-
-
Je to odlitý ze světlýho resinu, vypadá to jak vosk. Spáry jsou hodně mělký, skoro neviditelný, proto to tak splývá. Nemám čas to teď dávat do surfu, tím by všechny detaily vynikly.
Btw.: fotil jsem to teď večer v obýváku, včera jsem si konečně koupil nový telefon a furt nic? Tak já už kurva fakt nevím...
Zítra zkusím udělat lepší fotky...
Btw.: fotil jsem to teď večer v obýváku, včera jsem si konečně koupil nový telefon a furt nic? Tak já už kurva fakt nevím...