Registrovat

Diskuse

Re: Diskuse

Příspěvekod dekon » čtv lis 08, 2012 8:00 pm

Daline dík za upřesnění,nechtělo se mi hledat...
to ale podle délky a tvaru chápu potom ještě méně to šílené křídlo jak na ovál v daytoně...
Michale,super zbarvení,líbí se mi ještě víc než marlboro,protože s tím jezdil Denny
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING

Příspěvekod Koudy » sob lis 10, 2012 4:28 pm

Teď mi volal kolega, co bydlí v Uherským Brodě. Dneska se tam jela Rallyshow a po nehodě jsou mrtví 4 diváci (z toho jedno dítě) a nějací zranění. #-o #-o
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...

Příspěvekod beaver63 » sob lis 10, 2012 4:33 pm

No vypadá to,že v Česku z toho začíná být kurevskej adrenalin :o

Příspěvekod turbo32 » sob lis 10, 2012 6:45 pm

sa to nejak zhustuje tieto tragedie na rally, zachvilu to podla mna zakazu :oops:

Příspěvekod Poky » sob lis 10, 2012 6:53 pm

Zakáží proč? Spíše přesunout mimo obydlenou oblast, ale to by byl u nás při hustotě obydlení asi fakt problem.
Já osobně bych spíš byl pro zpomalení, jet třeba 2 km na vytočenou pětku je jen naše specialita...
Chci louku na samotě v horách, stádo koz, zahodit mobil a všichni mi můžou...

Příspěvekod Koudy » sob lis 10, 2012 7:44 pm

Poky, na Vyškovsku jsou krásný RZ v lesích ve vojenským prostoru (dřív se tam jezdila Magnum rally), jenže když už tam armáda povolí jet rally, tak jedinně bez přístupu diváků. A když se takto odjede celá soutěž, tak ti sponzoři přestanou platit - proč taky, když jejich reklamy nikdo neuvidí.
Zpomalení je řešení, ale už teď se posádky hádají o každý retardér a zpomalit to ještě míň už asi nic dobrýho nepřinese.
Jezdila se tu taky krásná a náročná RZ, Málkovská. Cca 6 let s tím nebyl problém, pak se v Málkovicích změnilo vedení, starostkou se stala baba a bylo doježděný. Jí a pár bábám začalo vadit, že tam jednou za rok na půl dne budou vrčet auta a tak nedaly povolení. Přitom celá dědina to chtěla, protože by jim rallyklub - tak jako každý rok - opravil po rally cestu, hasiči a ostatní pořadatelé z místních domorodců by si vydělali nějakou kačku a pak to mohli jít zhodnotit do hospody. A tam by měli taky kšeft, protože mezi průjezdama tam zalezou diváci.
Ale paní starostka si postavila hlavu (údajně i proto, že její ségra tam jezdí na víkend na chatu a v době uzávěrky by se tam nedostala) a celá RZ je v pérdeli.
Pak dojde zase k situaci, že jezdíš furt ty stejný RZ každý rok dokola, protože tam máš dobrý vztahy a starostové to povolí, jenže posádky zase nadávají, že je to furt stejný atd atd. A pak ti na cílové rampě vyleze z auta tebou zmíněný Peták a začne nadávat, že buď se jede moc rychle a jemu to mlátí v omezovači anebo že jsou tam retardéry a jeho to nebaví #-o #-o

Btw: po Barumce se tatíkovi ozvaly ze tří dědin s tím, že příští rok tam už nesmí jet, že musí dbát na bezpečnost svých občanů. Resp. ono by se tam jet mohlo, ale starostům jde o korýtka, takže argumentují bezpečností, občané je za to milují a to oni potřebují pro další volby...

Příspěvekod Poky » sob lis 10, 2012 10:05 pm

Nj, ale dá se to řešit diváckejma místama že?! Prostě nikde jinde nikdo nebude a basta. Vzpomeň si na Eifel jak nás vyhodili pořadatelé když jsme si vlezli k vložce. Navíc tady podle fotek s tím autem skočil někomu do zahrádky. A další věc, s čím se to stalo? Opět evo. A to mě svádí k tomu kdo a s jakejma zkušenostma s tím jezdí! Nemluvě že tady na tom závodě nemusíš mít licenci Fasu...

Jinak k tomu zpomalení, našetři si korunky a jeď se podívat třeba na Ypres! Je to jak říkám závod v parku na chodníku, samá zatáčka a předveď se machře! Tady letíš tři kilometry na omezovači kilo osmdesát a pak někam zahneš... To je česká specialita. Vem si jak přijel Pech rozčarovanej z Antibes! samá zatáčka a dal tam maximálně trojku, nemluvě o tom že se mu Uhlík v autě poblil :-D A z trošku jiného soudku, na Le Mans je rovinka do které najdřív dali jden retardér, pak dva, a to jen pro to že tam auta jezdila přes 300.

Navíc po tom co se vše letos odehrálo se ani nebudu divit že starosti proti rally začnou bouřit.

O Petákovi se tady nebavím.

Příspěvekod PeťoWRC » sob lis 10, 2012 10:11 pm

Je to smutné,čo sa tento rok deje u Vás ale ja osobne niesom ani za spomalenie alebo presúvanie niekam do riti...stačí ak na rally budú chodiť ľudia,ktorý tomu rozumejú,vedia aké rizika to prináša a nebudú stáť ako ťeľatá pri trati alebo na nebezpečnom mieste ale budú mať oči otvorené...lebo vďaka týmto nechápavcom sa potom dostane rally ako hlavná správa do tv novín ako dnes na markíze..do piči..ale keď sa ide majstrák,tak niet ani slovka...tak nech povedia aj to tým teľatám,aby na rally chodili s otvorenými očami a boli opatrný,nestáli tam,kde nemajú...je mi ľúto tých detí,ale kde boli rodičia...hlavne to malé dievčatko...nechápem... :o :o :o

Příspěvekod Koudy » sob lis 10, 2012 10:39 pm

Poky: Pokud si našetřím korunky, tak je určitě nedám za rally, už mě to nebaví sledovat ani v TV :D Ale máš recht, pamatuju si, jak byl jednou v Rally článek o Kopeckým, když jel poprvé nějakou rally v Itálii, kde prý bylo na jedné RZ víc zatáček než v ČR na celým závodě a hrozně ho z toho bolely ruce :) .

Nova to podala tak, že Bartončík byl nezkušený, protože v životě skončil nejlíp na 22. místě. Jenže ta banda sráčů netuší, že existuje nějaký absolutní pořadí a pak pořadí ve skupině (a v té byl druhý).
Nevím, jestli jel s takovým autem poprvé nebo ne, ale všechno je jednou poprvé a i ti, co dneska jedou v MS jednou přesedli ze slabýho auta do silnějšího. A buď to vyjde, dojedeš a jezdíš v silnějším autě dál anebo si tu hubu nabiješ. Závody v čemkoliv jsou prostě o hledání limitů a jinak, než že pojedeš rychle, je nenajdeš. Ty a ten tvůj kamoš jste určitě taky s Cliem nejezdili krokem, ne? A dokud to nezkusíš tak nemůžeš vědět, jestli máš ruce na N1 nebo na WRC :wink:

Ale dobře to napsal jeden čmaněk na ewrc: Bezpečnost diváků na rally nemůže vycházet z předpokladu, že pojedou jezdci, kteří nebudou bourat. No jsem zvědavý, co FAS vymyslí a hlavně k čemu to bude.

Peťo: no podle toho co říkali, tak rodiče stáli kousek od těch holek, takže to všechno viděli. Problém je v tom, že rally nikdy nebudou sledovat jen lidi, který to zajímá. Když ti budou kolem baráku jezdit auta, tak se vylezeš podívat, i když tě to v životě nezajímalo - navíc někde na vyhnálkově, kde je 365 dní v roce nuda. Je to jen o tom, jak lidi přemýšlí.
Možná je to blbý příklad, ale přece: když v ČR zavedli tu "jakože absolutní přednost chodců", tak se taky našlo pár dementů, kteří vlezli na přechod pár metrů před rozjetým kamionem s pocitem, že mají absolutní přednost a auto musí zastavit. Tak jich pár skončilo rozmatlaných na silnici a lidi pochopili, že sice mají přednost, ale musí přemýšlet. Pro mě je osobně jednodušší mávnout borcovi, že má jet a těch pár sekund počkám, než abych mu skočil před auto a jen doufal, že to vyjde.
A tady to možná bude podobný, tento rok umřelo pár diváků a lidi třeba pochopí, že musí přemýšlet, kam si stoupnou a jak se budou chovat...

Příspěvekod Poky » sob lis 10, 2012 11:02 pm

Stačí se mrknout sem:

http://www.ewrc-results.com/profile.php ... -Bartoncik

Nechci tohohle kluka nijak kritizovat ba ani odsuzovat, do toho my nic neni a navíc mi to ani nepřísluší. S myší za volantem jel poprvé. Jen si tipuju že po skoku který ani nemusel hopnout ale jen ho nadlehčil se začal s autem prát. Ale vycházím z toho co bylo v bedně, prý se mu to rozhodilo po přejetí horizontu.

Krokem jsme nejeli, ale měli jsme k tomu autu kurva respekt! Takže jsme to na spoustu místech prodali, ale na omezovač jsme se dostali taky.

Jinak přesně, zatím to bohužel odnesli jen čumilové kteří byli ve špatný čas na špatném místě. Bohužel.

Všechno je jen o hlavě. Kámoš leta jezdil v N3, dojížděl druhý třetí ve třídě, jednou dumal že si pronajme evo a pak si to rozmyslel neb buď by si uříznul ostudu a nebo to rozbil. Ta druhá varianta bolí víc.

Příspěvekod Koudy » sob lis 10, 2012 11:19 pm

Já sem zase o Bartončíkovi věděl jen to, že to byl právník Romana Vaškůje :lol: .
V případě, že za mnou nestojí bohatý sponzor a platím si všechno sám bych měl kurevský respekt i z půjčené kombinézy :D :D
Na ewrc psal borec, že v tom místě byl a že těsně za horizontem je po silnici hafo brzdové kapaliny (foto). Takže je i dost možné, že mu odešly brzdy anebo to bylo z nějakýho auta před ním a on na tom po dopadu dostal smyk. Na idnesu ještě psali, že četníci pracují i s variantou, že tam do cesty vběhla nějaká holka a on to strhnul. Jsou to domněnky, ale ta kapalina je docela reálná, bohužel...

Příspěvekod Michal G » sob lis 10, 2012 11:26 pm

Bohužel to díky tomu, co se letos stalo směřuje k tomu, že budou jen divácký místa a všude jinde zákaz vstupu. A na divácký místa si dají pořadatelé sakra pozor, takže budou tak daleko od trati, že to bude nahovno. Pro pořadatele bude čím dál těžší nějakou rally uspořádat. Na druhou stranu se nemůžu zbavit pocitu, že těch pořadatelů a podniků je tady neúměrně moc. Trochu to ale souvisí se situací kolem svazu a pořadatelů. Ta řevnivost a rozhádanost je šílená.
Navíc se připravme na to, že mediální lynč rally bude pokračovat. Dřív nebo později bude mít nějakou dohru ten průser na Barumce (pokud se stal smrťák v divácké zóně, tak za to bude zákonitě někdo zodpovědný trestně odstíhaný).
Jsem zvědavý jak rychle někdo vytáhne (ke smůle posádky jako přitěžující okolnost), že šlo o brněnské advokáty.

Příspěvekod Poky » sob lis 10, 2012 11:35 pm

Michale myslím že nebude, vem si nevím jak je to dlouho před časem maník v tuším favoritu nebo filcce smetl lidi co stáli za páskou vymezenou pořadatelem, dlouho se táhl soud a ve finále to skončilo jako neštastná náhoda.

Jinak na novinkách v diskuzi píše borec že tam prý běhali lidi po vložce...

Příspěvekod Koudy » sob lis 10, 2012 11:43 pm

No vzhledem k tomu, že když tenkrát na amatérských závodech do vrchu vyletěl Nissan Z350 z cesty a zabil tu holku byl obviněn pořadatel soutěže (ředitel), tak na Barumce to může dopadnout stejně.

Spíš v souvislosti s Bartončíkem čekám to, že se média předvedou s argumentem, že to jsou jen lidi, kteří mají prachy a půjčují si silný auta, aby se pobavili. Tzn. nejsou to "praví" závodníci #-o

Poky: o těch lidech, co se motali po silnici už píšou dost i na ewrc. Pokud měl Bartončík v autě kameru, tak to bude asi rychle vyřešené...

Příspěvekod Michal G » sob lis 10, 2012 11:48 pm

Poky, tvrdím, že za tu Barumku minimálně někoho obžalují a postaví před soud. Pokud jako pořadatel vymezím divácké místo, stupne si tam divák, kterýho zabije auto, tak za to jako pořadatel nesu odpovědnost (prostě jsem to vymezil špatně). Je to nedbalostní trestnej čin.

PředchozíDalší

Zpět na DISKUSE