Registrovat

Diskuse

Re: Diskuse

Příspěvekod bazilišek » čtv říj 23, 2014 8:10 pm

Michal Doskočil píše:tak hlavně Bazi sleduj seriová čísla svých dílů původních a nových a chtěj si všechny díly ponechat . A jinak nechápu kde žiješ a kolik bereš, ale odtah za 40 ? to je jako odkud kam ? Z Chorvatska do Práglu ? Vždyť stojí 20Kč/Km luxus plaťák ...

Jenže "kilometrové" není jedinou částkou odtahu....
Já vždy odhadoval cca 5000,- a nejsem daleko od pravdy....
http://abceu1.rtrk.cz/?scid=100369&kw=1 ... 5781069381

Příspěvekod bazilišek » pát říj 24, 2014 6:53 pm

Tak po dnešku řeším pojišťovnu.
Už vědí, že řídící jednotku odpálil přehryzanej svazek kabelů.
Už to začaly dávat dohromady a v pondělí by to mělo bejt.
cena 39.000,-
Pojišťovno uznej to! :mrgreen:

apropo, co nejúčinějšího proti hlodavcům v otevřené garáži???
http://www.kompaktservis.com/sprej-prot ... tAodAFgA4Q

nebo
http://www.deramax.cz/deramax-klasik-ul ... 579-c-908/

Příspěvekod beaver63 » pát říj 24, 2014 7:02 pm

Vrata.

Příspěvekod bazilišek » pát říj 24, 2014 8:28 pm

Otevřené jsem myslel, že mám jen střechu, zkrátka garáž formou pergoly.

Příspěvekod sete » sob říj 25, 2014 1:56 pm

no vidíš a ty bys házel vinu na Forda :grin:

Příspěvekod beaver63 » ned říj 26, 2014 7:05 pm

Bazi, jest-li ti ty kablíky překousalo nějaké zvíře tak to bude s největší pravděpodobností kuna . Té se nezbavíš dokud si tu pergolu neuzavřeš.Rady tipu,psí chlupy,lidské vlasy,pasti jsou na nic.Kunu nepřechytračíš :evil:

Příspěvekod Matwej » ned říj 26, 2014 10:36 pm

bazilišek píše:.....
Už vědí, že řídící jednotku odpálil přehryzanej svazek kabelů.
Už to začaly dávat dohromady a v pondělí by to mělo bejt.
cena 39.000,-
Pojišťovno uznej to! :mrgreen:
.....

Jen malá připomínka....
Požaduj při opravě zpět vyměněné díly. Samozřejmě si před opravou tu jednotku nějak označ.
Je to otázka na nějakého lepšího eletrikáře než jsem já ,ale nezdá se mi ,že by to co ti udali jako příčinu vedlo ke zkratu jednotky. :-k

Na kunu jen nějakou tu chemii co jsi linkoval.

Příspěvekod Michal Doskočil » ned říj 26, 2014 11:04 pm

bazi, u běžně používaného auta je přehryzání od hlodavce nesmysl. Muselo by být odstavené min 3-6 měsíců ... nechci chytračit, ale moc se mi to celé nezdá ..
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...

Příspěvekod dekon » ned říj 26, 2014 11:05 pm

jojo,jak píše Matěj,můj názor je,že nejprve objednali jednotku a potom zjistili,že to ani s novou nejede,tak začli zjišťovat proč a našli překousané dráty...no a jednotku už s nahraným software pro tvoje auto a s tvým vinem už nemůžou použít jinde,natož vrátit,tak se ti ji snaží vnutit.I kdyby se ty překousané dráty zkratovaly,tak nezpůsobí zničení jednotky,která je proti tomu chráněná...tu může zničit nesprávné svařování,nebo přepolování baterky natvrdo,ale ne zkrat mezi dráty...
Teď řeším fabii 1.2tsi u bráchy,je po havárii,diagnostika ukazuje,že je zkrat na přívodu napětí do jednotky,nejde vůbec načíst diagnostikou,ale myslím si,že to taky bude jen někde přerušený káblík.Bohužel se nikde nemůžu dostat ke schématu zapojení řízení motoru...taky to nejde nastartovat.Asi budu muset přeměřit drát po drátu,protože nikde není viditelné porušení izolace.
Přeju ti Franto hodně štěstí s vyřešením tvého problému.
Michale,to se mýlíš,překousané dráty nějakými veverkami jsme dost často ve značkovém servise řešili u aut,které se denně používaly...
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING

Příspěvekod bazilišek » pon říj 27, 2014 6:52 am

Tak vám pěkně děkuju, co mám dělat když nemám žádného známého automecvhanika a musím se spolehnout na tyhle vyžírky. :(

Příspěvekod Koudy » pon říj 27, 2014 1:40 pm

Bazi, nevěřím tomu, že by překousané dráty odpálily jednotku. To je klasický postup autorizáku: vymění něco, co si myslí, že by to mohlo být a pokud to tak není, jdou dál - ty platíš jejich pokusy. Trval bych na jasném důkazu, že původní jednotka byla poškozená a pokud to tak nebude, ať ji vrátí do auta. To, že objednali novou na tvoje VIN je jejich problém. Poškozené kabely ti vymění kdejaký autoelektrikář a dáš za to v porovnání s autorizákem pár korun. Každopádně si myslím, že jezdit s autem po záruce do autorizáku jsou vyhozené peníze. :-k

Kuny rády vlezou do vyhřátýho motorovýho prostoru, tzn. u denně používaných aut je to riziko větší. Elektronický plašítka jsou asi nejpoužívanější, kamoš to nedávno taky dával do auta (návštěva kuny ho stála asi trojku #-o ).
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...

Příspěvekod ron » pon říj 27, 2014 6:49 pm

hm, ono, davat kopu rad od kompu je lahke, ale ked mate auto zapichnute v servise, to sa potom da robit malo. v podstate to bud moze but prevziat a podpisat, co na tom bolo robene a zaplatit (ano, diely si vyziadat moze, ale co z nich), alebo povedat, ze nech mu vydaju auto v povodnom stave, ale to nastane peklo, plus bude mat stale auto na odtah do ineho servisu. takze take lahke to v reale nie je...
Obrázek
In Rust I Trust

Příspěvekod Matwej » pon říj 27, 2014 7:07 pm

Nesouhlasím s Tebou Rone. Já sám jsem servisák, sice na jinou techniku, ale základní pravidla oprav jsou stejné .

Hodně servisů (a bohužel i v mé branži ) sází na to ,že zákazník se nebude vzpírat a poslušně zaplatí vše co mu předloží. Navíc si jej berou dost často jako "rukojmího" protože návrat do původního stavu je náročný i pro samotný servis(viz co psal Koudy) . Není to jen o značkovém servisu ,ale je to o lidech a celkově vztazích zákazník/servis. Klidně na toto téma ,když bude čas, můžeme v Blavě hodit řeč.

Příspěvekod dekon » pon říj 27, 2014 7:15 pm

no je jasné,že teď už se s tím nedá nic dělat,jen zaplatit...a převzít si auto.
Franta určitě potřebuje auto každý den a potom člověka ,který nemá žádné zkušenosti s neautorizovanými servisy a nezná někoho spolehlivého,napadne jen autorizovaný servis...a naše rady expost jsou opravdu k ničemu...
Rozhodně jsem ho nechtěl nijak znejisťovat,ale máš Rone naprostou pravdu,že od PC se to lehce radí...
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING

Příspěvekod bazilišek » pon říj 27, 2014 8:26 pm

Rozhodně má ron pravdu s tím, že když už je to v servise tak je to těžký.
Po dnešku vím, že auto je hotové, ale ještě tam nebyl likvidátor z pojišťovny a tak musím počkat do středy a pak uvidím jestli už si pro auto pojedu.
Vtipný je, že technik s kterým jsem dnes mluvil o ničem neví: "jen bych vám spočítal cenu a uzavřel objednávku s tím že máte auto hotové."
Na to jsem se zeptal "takže plně provozuschopné?" odpověď: "to nevím já vám ho mám jen předat, technik který to řešil tady bude ve středu, tak kontaktujte jeho."
Moje odpověď: "To si děláte pr...srandu." ....Já za to nemůžu....tádý,dádý,dá.

Ještě když jsem bydlel v Rokytnici tak jsem měl svého opraváře s kterým jsem občas šel i na pívo a to byla spolupráce jedna báseň.
Ale tady v Praze je to na pytel a tak snad alespoň se sousedem to dám dohromady, on je autolakýrník a tak bude mít snad i nějaké dobré kontakty.

Každopádně vše co jsem si tu přečetl mě neuvěřitelně deptá jak lidi můžou bejt vychcaný :roll: Než zvednout auto .....vyměníme jednotku za 35.000,-
A zákazník může být rád, že své auto vůbec dostane. 8)
Ale čemu se divím, je to moje důvěřivá a naivní blbost.

Autorizák už nikdy. :evil: :(((

PředchozíDalší

Zpět na DISKUSE