Registrovat

Diskuse

Re: Diskuse

Příspěvekod sete » pon říj 20, 2014 9:44 pm

Já opravdu nevím co s těmi Fordy děláte :shock:
Kromě menšího zaváhání letos na Krumlově kde mi praskla hadice od chladiče jsem žádný problém neměl.
Bazi kdybys měl zájem ten můj je na prodej- scháním ST. :P

Příspěvekod Koudy » pon říj 20, 2014 10:25 pm

Fordem tam, vlakem zpět. FixOrRepairDaily - na tom asi bude něco pravdy :twisted:

Držím palce při výběru Sete! Tohle jsou auta, který první majitel využívá na maximum, druhý udržuje a třetí už jen platí opravy. Ale svezení v tom musí být parádní.
Jedno modrý ST stojí v bazaru v Olomouci, ale díky tomu, že mě doktoři vypli na min. tři měsíce, nebudu schopný se ti tam na to mrknout...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...

Příspěvekod ron » úte říj 21, 2014 2:49 pm

st? take auto nove, alebo nic. treba na 100% pocitat s tym, ze kto si to kupil, tak si na tom vselico skusal = zatazoval to vselijak. a vacsinou to nie su dobri jazdci (cest vynimkam). preto suhlasim s koudym, ze kupu takehoto niecoho clovek dostane ako bonus jedine - platenie servisom od zapadu k vychodu.

fordy? no do momentu, kym z toho urobili plastove chrastitka, tak to nebolo zle. taky focus, jednotka, ciastocne aj trochu dvojka - lepsie povozenie ako dnesne kusy. super ovladanie, pohodlny (!), ale super drziaci, pricom nie tvrdy podozok, dobre materialy, krajsi interier.. dnes? uvazujme, o kolko je to auto lacnejsie? to sa kdesi musi prejavit. nieco o tom viem, jazdil som vsetky generacie. ano, v porovnani s konkurenciou boli stale medzi tym lepsim, ale ze su 15 rocne auta v podstate lepsie, ako dnesne, to je hanba..
Obrázek
In Rust I Trust

Příspěvekod bazilišek » úte říj 21, 2014 6:25 pm

No, dnes se v tom ještě šťourali, protože jim to samotným nedalo, ale prostě to chce novou jednotku.
Takže tejdě to někde v Německu připravuje skladník k odeslání.
No a já si připravuju 35.000,- :((( :((( :(((

Co se týče věcí kolem Fordů, líp než Ron bych to nevyjádřil. :(

Seté: Já opravdu nevím co s těmi Fordy děláte :shock:
nic.
V pondělí jsem přijel z práce a normálně to píchnul do garáže a ve čtvrtek ránu sednu, otočim klíčkem a nic, jen se ukázala hláška engine malfunktion s červeným vykřičníkem.
Prostě jsem celej život smolnice a i nové auto co si koupím jednou za život bude naprostej zmetek jeden z tisíce.

Příspěvekod sete » úte říj 21, 2014 10:41 pm

Bazi to mě mrzí
Souhlasím ale tahle degradace není jen u Fordu,ale u všech značek.Vždyt i sám šéf Volkswagenu prohlásil že dělají auta na 5 let života.
Já sám mám Focuse už druhýho, nejprve 1.6 r.v 1999.Ted 2.0 r.v 2002 a jak říkám až na moje jezdecký umění žádnej problem.To že člověk sem tam vymění nějaký čepy a zarezlý lanko od ručky neberu jak tech. problém.
Hele za těch 35 ti nechám Bazi celýho Forda :grin:

Příspěvekod Michal Doskočil » úte říj 21, 2014 10:56 pm

Bazi ověř si to nejdříve pořádně u jiného servisu ( třeba i naopak neautorizovaného ). Mě tohle chtěli dát / měnit u Škodovky taky ( cukalo to občas při přidání plynu a pod. ) , a pak to byla pitomá obroučka a spona u mezichladiče turba ... U Tebe to asi bude něco jiného, ale hned celou řidící jednotku ??
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...

Příspěvekod turbo32 » stř říj 22, 2014 8:41 am

za tie prachy uz mozes mat aj programovatelny MOTEC nie? ti tam nahodia mapu pre drag racing a jazdis :)

Příspěvekod Koudy » stř říj 22, 2014 12:23 pm

Bazi, autorizáky umí jen měnit kus za kus, ale opravit nic neumí. Jsou firmy, který si s tím umí poradit a ušetříš. Btw: je to opravdu jistota, že je jednotka KO nebo je to pro autorizák jedno z možných řešení? Nebyl bys první, komu vyměnili půl auta a stejně to nejelo...

Příspěvekod bazilišek » stř říj 22, 2014 7:55 pm

Jenže platit odtah auta k jinému technikovi, kterej třeba přijde na to, že to je opravdu tou jednotkou a nakonec jí bude muset objednat ale za 40.000,-
Jednotka už je odsouhlasená a jen doufám, že to bude jí a auto bude provozuschopné.
S techniky jsem mluvil a za osm let tam měnili řídící jednotku prý jen jednou a to u auta po povodních.

Držte palce, možná už v pátek budu vědět.

Příspěvekod Michal Doskočil » stř říj 22, 2014 10:54 pm

tak hlavně Bazi sleduj seriová čísla svých dílů původních a nových a chtěj si všechny díly ponechat . A jinak nechápu kde žiješ a kolik bereš, ale odtah za 40 ? to je jako odkud kam ? Z Chorvatska do Práglu ? Vždyť stojí 20Kč/Km luxus plaťák ...
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...

Site Admin

Příspěvekod Sumak » stř říj 22, 2014 10:59 pm

bazilišek píše:Jenže platit odtah auta k jinému technikovi, kterej třeba přijde na to, že to je opravdu tou jednotkou a nakonec jí bude muset objednat ale za 40.000,-
Jednotka už je odsouhlasená a jen doufám, že to bude jí a auto bude provozuschopné.
S techniky jsem mluvil a za osm let tam měnili řídící jednotku prý jen jednou a to u auta po povodních.

Držte palce, možná už v pátek budu vědět.

Michale, čti pomalu :-D :-D
V životě je potřeba se pro něco zapálit. V krematoriu už bude pozdě.

KPM Kaznějov
PADDOCK magazine

Příspěvekod turbo32 » čtv říj 23, 2014 7:28 am

Hlavne neplatit pokial sa zavada neodstrani

Příspěvekod ron » čtv říj 23, 2014 9:47 am

turbo32 píše:Hlavne neplatit pokial sa zavada neodstrani

a tebe kto da auto bez zaplatenia, aby si zacal zistovat, ci to funguje? teda tu je to ine, proste nejde a opravene pojde, ale chapes...
Obrázek
In Rust I Trust

Příspěvekod Koudy » čtv říj 23, 2014 10:25 am

Turbo to asi myslí tak, že má Bazi auto projet a všechno vyzkoušet, než jim zaplatí. Měl by chtít i předávací protokol, že je vše funkční. Realita bývá často taková, že ti řeknou: "jednotka je nová a zaplatit ji musíte. Víte, ona ta stará vyhazovala chyby, tak je dobrý, že jsme ji měnili. Ale problém bude ještě jinde..." A pak platíš, platíš a auto nejede.

Bazi: jak je to starý auto a kolik má najetý? Pokud ti řekli, že se to nestává, tak bych trval na prověření, jestli to není výrobní vada a vyžadoval spoluúčast Fordu na výměně. Nejsou to malý peníze...

Příspěvekod bazilišek » čtv říj 23, 2014 7:51 pm

Právě že je celkem zánovní.
Šest let a necelejch 20.000 nalítáno. Nemysli si, mě to vytočilo neuvěřitelně, že nemá skoro nic naběhané a řídící jednotka je v čudu.
Spoluúčast Fordu by byla dobrá, ale jsem realista a nevěřím tomu.

Chtít "předávací protokol"? Nevím co přesně myslíš, ale při jakémkoli servisu dostávám papír o provedených pracech a měněných dílech (+ fakturu) a ten je podle mě braný jako záručák.
No a auto na "projetí" mi bez zaplacení prostě nedají.....
Zítra budu zase na trní, teoreticky by měly mít jednotku a montovat jí do auta......tak jsem zvědav.

PředchozíDalší

Zpět na DISKUSE