McLaren MP4/11B - GP Monaco 1996
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
McLaren MP4/11B - GP Monaco 1996
McLaren neměl v půlce devadesátých let šťastné období, v roce 1994 a 1995 nevyhrál ani jednu GP a pro rok 1996 to nakonec dopadlo nejinak. Druhý rok s motory Mercedes, začátek sezóny nevalný a do Monaka, 6. závodu sezóny, přivezl tým B specifikaci šasi. Couthard se kvalifikoval 5., Hakkinen 8. Závod se změnil v mokrý blázinec - ve zkratce - do cíle dorazily pouze 3 auta, závod vyhrál Olivier Panis na Ligieru, David Coulthard na tomhle autě dojel druhý a přivezl tak týmu nejlepší výsledek sezóny. Coulthard, mimochodem absolvující závod v přilbě vypůjčené od Schumachera, mohl závod (po bitvě každý generál ) vyhrát, kdyby ho do boxů nezavolali nepochopitelně až po Hakkinenovi, který jezdil daleko za ním. V mokrém Monaku nemělo smysl zkoušet do- a předstihnout prvního Panise a Coulthard přiznal, že se ke konci závodu soustředil na to, dojet do cíle a dovézt body za druhé místo. Mika nakonec pobral poslední bod za šesté místo.
Kit je klasický 1/20, od japonských Studia27, momentálně téměř připraveno na základ - zatím jsem nad tím strávil, i když se podle aktuální fotky nezdá, asi 3 dny, náprava hromady chyb japonců (jak typické) či pokusy pájet k sobě lepty mi zabraly dost času...
Kit je klasický 1/20, od japonských Studia27, momentálně téměř připraveno na základ - zatím jsem nad tím strávil, i když se podle aktuální fotky nezdá, asi 3 dny, náprava hromady chyb japonců (jak typické) či pokusy pájet k sobě lepty mi zabraly dost času...
- Marco
Re: McLaren MP4/11B - GP Monaco 1996
Tak prece.
Marlboro je stejne nejhezci na Mekosich. S tou helmou je to fakt zajimavy. Uz se tesim az to bude v barve.
Marlboro je stejne nejhezci na Mekosich. S tou helmou je to fakt zajimavy. Uz se tesim az to bude v barve.
- Dale Cooper
Tak se přidávám k těm, co se těší
- Karl Kopfrkingl
Budu koukat (taky bych ho jednou prubnul ve řtyřicettrojce).
Nebylo to jen šasi se skráceným rozvorem?
Zdeněk Valíček
Karl Kopfrkingl píše:Budu koukat (taky bych ho jednou prubnul ve řtyřicettrojce).
Myslíš to 11B? Abych řek pravdu, tak nevím... Zkusím to někde najít, každopádně vzhledově to auto nevypadá jinak než ze začátku sezóny.
Koukám, že uběhly skoro tři týdny, a když vidím svůj progres, nemůžu se moc chválit... Posuďte sami - barvy jsou tam kde mají být (víceméně , drobné opravy mě čekají), je to před broušením, schod mezi barvama jako vždycky... Do zadní části se špatně dostává, takže to bude opět delší... Nicméně, vzhledme k tomu, že u základů mi to už jednou upadlo a odneslo to zadní křidýlko a pak při stříkání to udělalo v několika částech mapy (že by špatné odmaštění?), takže to částečně muselo dolů, tak mám zase v broušení o něco více praxe...
Mimochodem, nastudoval jsem, proč jel Coulthard (alias muž s krabičkou místo hlavy, jak říká moje slečna, anebo chlupatá dlažební kostka, jak říká Aress) se Shoemakerovou přilbou - v mokrém Monaku jeho vlastní přilba zlobila a mlžila se, a vzhledem k tomu, že hlavní sponzor McLarenu i Ferrari byl tehdy stejný, zapůjčení nevadilo ani bussinessu...
Mimochodem, nastudoval jsem, proč jel Coulthard (alias muž s krabičkou místo hlavy, jak říká moje slečna, anebo chlupatá dlažební kostka, jak říká Aress) se Shoemakerovou přilbou - v mokrém Monaku jeho vlastní přilba zlobila a mlžila se, a vzhledem k tomu, že hlavní sponzor McLarenu i Ferrari byl tehdy stejný, zapůjčení nevadilo ani bussinessu...
- Marco
To si zmaknul skvele pane To se mi moc libi, ta cervena ta je
Prej do brezna...
Prej do brezna...
- Karl Kopfrkingl
No ty pěkně mateš tělem.
Máš to pěkný a hlavně ta červená
Vždyť ty kluci to nakonec budou dělat Ferrari rosso
Vím, že se to z pr.ele fotí, ale alespoň jim to napiš -- je to reflexní oranžová!
Poslední čevenej McLaren by Emův M23 1975, pak už jen ty oranžový
Jinak se mi to fakt líbí
Máš to pěkný a hlavně ta červená
Vždyť ty kluci to nakonec budou dělat Ferrari rosso
Vím, že se to z pr.ele fotí, ale alespoň jim to napiš -- je to reflexní oranžová!
Poslední čevenej McLaren by Emův M23 1975, pak už jen ty oranžový
Jinak se mi to fakt líbí
Zdeněk Valíček
- Michal Doskočil
pomalu, ale opravdu moc pěkný . Až mi to trochu půjde, zkusim taky formulku . Tak ať je dostatek času a chuti v pokračování . Barvy jsou Zero ?
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...
- Dale Cooper
No, pripojuji se k tleskajicim, pleskajicim
Zajímavý projekt a dobře pokračuješ, tak budu držet palce, ať už se na tom neobjevujou kiksy a může to být co nejdříve zkompletovaný
S tou helmou jsem to kdysi viděl na fotkách a na jednom foru jsme se kolem roku 2005 divili, jestli Schumi netestoval Mekáče jen na trénink v Monaku. Nikdo ještě neměl info o tom, že si ji Coulthard pujčil kvůli mlžení
S tou helmou jsem to kdysi viděl na fotkách a na jednom foru jsme se kolem roku 2005 divili, jestli Schumi netestoval Mekáče jen na trénink v Monaku. Nikdo ještě neměl info o tom, že si ji Coulthard pujčil kvůli mlžení
- PeťoWRC
bombovo si to nastriekal...
Zašpinil, urazil, probrousil, zprasil, přelakoval, rozsekal, utrhnul, posral... Skoro jako vyjmenovaná slova Trošku to auto začíná být moje noční můra, co šlo špatně, to se špatně stalo... Ale aspoň se to trošku rýsuje, většinu těch pokažených věcí se povedlo opravit, takže to byla spíš hromada práce navíc... Na jednom místě jsme při broušení mírně nedával bacha, je to trošku vidět (ale ne na fotkách ), a na středním křídle se mi povedlo urvat písmenko z obtisku, takže jsem ho musel částečně domalovávat, to asi půjde vidět trošku víc (taky až na dalších fotkách)
Barvy jsou Zero, abych odpověděl na dotazy, lakuju Gunzem ve spreji (mám jich pár ještě v šuplíku, ale hodlám je opustit, jednak se sprejema moc neumím, jednak mi přijde, že jejich spotřeba je obrovská).
Další věc - na nástřik nápisů na gumy jsem poprvé použil tuhle udělávku od Hira, sice to stálo pár stováků, ale je to famózní vynález - guma do toho sedne, jak se říká, jako prdel na hrnec, a čas strávený stříkáním pneumatik se měří skoro na minuty... Když vzpomenu na minulost, když jsem dlouhý čas šteloval šablony na pneumatiky... Doporučuju jednoznačně!
Poslední foto - sedačka stříkaná tak, aby to vypadalo jako šedý semiš, na fotce vypadá hnusně, ale ve skutečnosti se mi to líbí, chladiče brzd okarbonované, což na fotce rovněž moc vidět není
Barvy jsou Zero, abych odpověděl na dotazy, lakuju Gunzem ve spreji (mám jich pár ještě v šuplíku, ale hodlám je opustit, jednak se sprejema moc neumím, jednak mi přijde, že jejich spotřeba je obrovská).
Další věc - na nástřik nápisů na gumy jsem poprvé použil tuhle udělávku od Hira, sice to stálo pár stováků, ale je to famózní vynález - guma do toho sedne, jak se říká, jako prdel na hrnec, a čas strávený stříkáním pneumatik se měří skoro na minuty... Když vzpomenu na minulost, když jsem dlouhý čas šteloval šablony na pneumatiky... Doporučuju jednoznačně!
Poslední foto - sedačka stříkaná tak, aby to vypadalo jako šedý semiš, na fotce vypadá hnusně, ale ve skutečnosti se mi to líbí, chladiče brzd okarbonované, což na fotce rovněž moc vidět není
- Michal Doskočil
tedy dle fotek paráda. Ta sedačka je ten Tenco spray nebo jak je to dělané ? Vypadá to výborně ..
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3