Alfa Romeo Giulia 1750, H.Krömer, GP Brno 1976, Tamiya 1/24
• Stránka 1 z 1
Alfa Romeo Giulia 1750, H.Krömer, GP Brno 1976, Tamiya 1/24
Protože jsem tak nějak naladěný na Alfa Romeo notu, tak si střihnu pokračování. Mám tu ostatně ještě dvě tamkový Alfy ...
Předloha je jasná
Obtisky na to jsem udělal a jsou v prodeji. Nyní ještě splnit to poslední a vyrobit k tomu model či transkit.
Dá se použít stařičké Gunze (pod kat.č. H1) které vyrábí v podstatě to co je předlohou potřeba, ale to je obtížně dostupné a hlavně jsou tam tvarové chyby.
Foto se dá na netu dohledat...
Tak jsem se pustil do transkitu. Růžně jsem kastli rozřezával a znovu slepoval a tmelil, brousil a dokola znova...
ale to v konečném výsledku nebylo ono. Tak jsem zvolil jednodušší cestu a upravil díl z Gunze stavebnice. A ...
...měl jsem z toho trochu nahnáno, ale pasuje to a rozřezání modelu Tamiya je lehčí než jsem čekal.
nyní se odlévají jednotlivé další díly aby transkit byl co nejuniversálnější a šel skloubit i s transkitem Scale Production a bylo možno postavit v celku jednoduše jakoukoliv Alfu tedy i 2000GTV
Předloha je jasná

Obtisky na to jsem udělal a jsou v prodeji. Nyní ještě splnit to poslední a vyrobit k tomu model či transkit.
Dá se použít stařičké Gunze (pod kat.č. H1) které vyrábí v podstatě to co je předlohou potřeba, ale to je obtížně dostupné a hlavně jsou tam tvarové chyby.
Foto se dá na netu dohledat...
Tak jsem se pustil do transkitu. Růžně jsem kastli rozřezával a znovu slepoval a tmelil, brousil a dokola znova...

ale to v konečném výsledku nebylo ono. Tak jsem zvolil jednodušší cestu a upravil díl z Gunze stavebnice. A ...

nyní se odlévají jednotlivé další díly aby transkit byl co nejuniversálnější a šel skloubit i s transkitem Scale Production a bylo možno postavit v celku jednoduše jakoukoliv Alfu tedy i 2000GTV
Re: Alfa Romeo Giulia 1750, H.Krömer, GP Brno 1976, Tamiya 1
Obroušeno/dobroušeno a stříknuto surfem.
Následně protáhnu spáry, udělám osazení pro kliky verze Junior (zapuštěné) ,pak taky se musím pověnovat asi jediné chybce stavebnice a to C sloupku který má nepříjemný schod u zadní okenní lišty. Potom asi zatmelím osazení pro zrcátka neb předloha je měla trochu jinde a jiné.
Následně protáhnu spáry, udělám osazení pro kliky verze Junior (zapuštěné) ,pak taky se musím pověnovat asi jediné chybce stavebnice a to C sloupku který má nepříjemný schod u zadní okenní lišty. Potom asi zatmelím osazení pro zrcátka neb předloha je měla trochu jinde a jiné.
Další postup byl nastříkat základovou žlutou. Použil jsem LP-8 Tamiya
Následně zamaskovat základy plamenů a stříknout černou. Použil jsem základový černý surf 1500 od Gunze. No někde nedržel...
a tak zbrousit,znova žlutou,zamaskovat a znova černou.
Po odmaskování karoserie to sice nebylo ono, ale věděl jsem, že oprava snad bude jednoduchá a tak jsem pod vodou 15stovkou smirkem zarovnal přesahy barvy a jal se nanášet obtisky.
Tu byla moje nepřesnost veliká
Na kastli to bylo o něco lepší.
Ale díky černé AirValeo se to podařilo vše zamaskovat.
Uvidíme jak to bude reagovat s gunze lakem...
Následně zamaskovat základy plamenů a stříknout černou. Použil jsem základový černý surf 1500 od Gunze. No někde nedržel...

a tak zbrousit,znova žlutou,zamaskovat a znova černou.
Po odmaskování karoserie to sice nebylo ono, ale věděl jsem, že oprava snad bude jednoduchá a tak jsem pod vodou 15stovkou smirkem zarovnal přesahy barvy a jal se nanášet obtisky.
Tu byla moje nepřesnost veliká

Na kastli to bylo o něco lepší.

Ale díky černé AirValeo se to podařilo vše zamaskovat.
Uvidíme jak to bude reagovat s gunze lakem...
Taky pomalu kompletuji vnitřek a podvozek auta.
Na základě transkitu od Scale Production jsem upravit svůj kus. Ten díl od SP moc nesedí a má nějaký problém v napojení na původní díl stavebnice.
Ten můj díl sedí lépe a přesněji.
Taky jsem zjistil, že je třeba úplně znovu vyrobit přístrojovou desku.
Tak jsem se do toho pustil...
Mám z toho trochu obavy, ale snad to zvládnu.
Na základě transkitu od Scale Production jsem upravit svůj kus. Ten díl od SP moc nesedí a má nějaký problém v napojení na původní díl stavebnice.
Ten můj díl sedí lépe a přesněji.

Taky jsem zjistil, že je třeba úplně znovu vyrobit přístrojovou desku.
Tak jsem se do toho pustil...
Mám z toho trochu obavy, ale snad to zvládnu.

Já ti nevím, ale na těch plamenech tam máš dost tlustý schody, to bude potřeba hodně laku a broušení, aby to vyšlo do roviny 

• Stránka 1 z 1