Halberstadt D.II , Blue Max, 1/48
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: Halberstadt D.II , Blue Max, 1/48
Další pokračování. Na křídla a trup jsem nastříknul bílé čtverce co budou pod kříži. Ten osmiúhelník co by měl být na směrovce se mi nějak nepodařilo rozumně vymaskovat a tak budu muset udělat obtisk.
A kříž do toho osmiúhelníku taky tak . Na trup jsem kříž dělal 3x a pořád se mi to nepozdávalo .
Horní křídla dopadly o něco lépe.
No a jak jsem zkoušel jak o bude vypadat jako celek tak jsem zkusmo osadil mezikřídelní vzpěry. A aby držely tak jsem ty krajní přilepil. A protože to šlo velmi snadno a dílo se dařilo skoro samo tak jsem najednou koukal, že všechny vzpěry jsou na svých místech.

No ty vzpěry jsem musel všechny vyrobit znovu, to proto že se mi se podařilo jednu vzpěru zlomit a jedna s klapnutím pinzety zmizela v časoprostoru...
On ten ten resinový profil co je na to ve stavebnici je v podstatě přesná délka.
Takže z 0,6mm destičky jsem nařezal tři proužky 2,2 mm široké a po délkových 29,5mm jsem je rozdělil. Hodně jsem srazil hrany aby vypadaly půlkulatě a obou koncích seřízl do špičky aby držely ve svých dírkám v křídlech. (:)
Při čekání na obtisky (snad tento týden) jsem ve volných chvilkách začal s výpletem.
Ale napínáky od Lukographu /jsou sice 1/32 ale jen 6mm / jsou bezproblémové.
Navíc když jsem je porovnával s 1/48 jsou stejné
Pružná AZ nit je taky bezproblémová a tak jediné problémy jsem si dělal sám.
A kříž do toho osmiúhelníku taky tak . Na trup jsem kříž dělal 3x a pořád se mi to nepozdávalo .

Horní křídla dopadly o něco lépe.
No a jak jsem zkoušel jak o bude vypadat jako celek tak jsem zkusmo osadil mezikřídelní vzpěry. A aby držely tak jsem ty krajní přilepil. A protože to šlo velmi snadno a dílo se dařilo skoro samo tak jsem najednou koukal, že všechny vzpěry jsou na svých místech.

No ty vzpěry jsem musel všechny vyrobit znovu, to proto že se mi se podařilo jednu vzpěru zlomit a jedna s klapnutím pinzety zmizela v časoprostoru...

Takže z 0,6mm destičky jsem nařezal tři proužky 2,2 mm široké a po délkových 29,5mm jsem je rozdělil. Hodně jsem srazil hrany aby vypadaly půlkulatě a obou koncích seřízl do špičky aby držely ve svých dírkám v křídlech. (:)
Při čekání na obtisky (snad tento týden) jsem ve volných chvilkách začal s výpletem.

Ale napínáky od Lukographu /jsou sice 1/32 ale jen 6mm / jsou bezproblémové.
Navíc když jsem je porovnával s 1/48 jsou stejné

Pružná AZ nit je taky bezproblémová a tak jediné problémy jsem si dělal sám.

Není to tak hrozné. Ta pružná nit to strašně ulehčuje.
Před cca 20 lety
jsem dělal Pfalz D.III s výpletem s plastových nití. A to teprve byl hardcore.
Dorazili obtisky co jsem nechal dělat u Vinaře (ne Bobře Tvé ještě stále nemám dodělány) . A tak jsem se do toho pustil.
Ten bílý osmiúhelník na směrovce je jedna z variant co se používala.
Tak ještě doplnit detaily, zalakovat, dokončit výplet(dlouhá cesta) a hotovo...

Před cca 20 lety

Dorazili obtisky co jsem nechal dělat u Vinaře (ne Bobře Tvé ještě stále nemám dodělány) . A tak jsem se do toho pustil.
Ten bílý osmiúhelník na směrovce je jedna z variant co se používala.
Tak ještě doplnit detaily, zalakovat, dokončit výplet(dlouhá cesta) a hotovo...

Matwej píše: (ne Bobře Tvé ještě stále nemám dodělány) .
No, na to jsem se chtěl právě zeptat ...
Jinak pěkná práce

No to by mě trefilo, tohle štupovat 
Máš to fajnový

Máš to fajnový

Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
"Štupujem"
napínák je 6mm délka dírka v očku je 0,3mm .
Z jednoho napínáku je možno udělat dva německé napínáky. Jedno očko s nožičkou a jedno očko s napínací matkou.
A po cca 30ks napínáků (na modelu je cca 50ks oček) pomalu dokončuji.
napínák je 6mm délka dírka v očku je 0,3mm .
Z jednoho napínáku je možno udělat dva německé napínáky. Jedno očko s nožičkou a jedno očko s napínací matkou.
A po cca 30ks napínáků (na modelu je cca 50ks oček) pomalu dokončuji.
Tak ta neskutečná dráteničina je hotova.
Ještě větrný štítek a bude v galerii hotový.

Ještě větrný štítek a bude v galerii hotový.

• Stránka 2 z 2 • 1, 2