Škoda Octavia WRC/REJI Model 1:24/Kopecký Příbram 2003
• Stránka 1 z 1
Škoda Octavia WRC/REJI Model 1:24/Kopecký Příbram 2003
A je hotovo
Stručné shrnutí úprav/stavby:
Karoserie:
* základem je kovový model od Abrexu (Combi), kterému jsem narouboval zadek + C sloupky z modelu od REJI Model a také notně upravený přední nárazník
* kastle je pak do podoby WRC upravena plastovými destičkami a Milliputem
* křídlo je upravené původně z Imprezy WRC
* okna jsou použita z původního Abrexu, ale notně upravena + zadní je z folie původně od REJI, těsnění oken je z černé maskovací pásky (Kyosho 1 mm)
Podvozek:
* základ použit z Lancer EVO V WRC, barevně upraven
* kola Speedline od MF-Zone + pneu taktéž, šrouby a ventilky Decalcas
* brzdy jsou leptané od Crazy Modellers
Interiér:
* víceméně novostavba (výplně dveří, klec, výztuhy sloupků apod.)
* základ palubky od Abrexu, sedačky s trochou péče použity od REJI
* dále blbosti jako dráty, hadičky, rezerva s držákem, pásy, nádržky tlumičů atd.
Díky všem, co stavbu sledovali a co mě popoháněli v práci svými komentáři. Bez rýpavých komentářů bych se do rozřezání nepustil a nakonec bych dnes fotil ne zcela proporční model
V neposlední řadě patří dík také Hanzovi, který mi vyříznul masky a dodal poslední chybějící obtisky.
Chyb je na modelu dost, trápily mě zejména hodně tlusté obtisky, které se ani po zalakování 2Káčkem nepodařilo úplně srovnat (zajímavé je, že problém byl jen u některých barev). Spoustu komplikací jsme si způsobil sám svojí zbrklostí, ale jsem rád, že jsem to dokončil a snad se s tím někde ukážu i na veřejnosti, abyste se mohli mrknout na živo. Kdo to přelouskal, díky, tady fotky:

Karoserie:
* základem je kovový model od Abrexu (Combi), kterému jsem narouboval zadek + C sloupky z modelu od REJI Model a také notně upravený přední nárazník
* kastle je pak do podoby WRC upravena plastovými destičkami a Milliputem
* křídlo je upravené původně z Imprezy WRC
* okna jsou použita z původního Abrexu, ale notně upravena + zadní je z folie původně od REJI, těsnění oken je z černé maskovací pásky (Kyosho 1 mm)
Podvozek:
* základ použit z Lancer EVO V WRC, barevně upraven
* kola Speedline od MF-Zone + pneu taktéž, šrouby a ventilky Decalcas
* brzdy jsou leptané od Crazy Modellers
Interiér:
* víceméně novostavba (výplně dveří, klec, výztuhy sloupků apod.)
* základ palubky od Abrexu, sedačky s trochou péče použity od REJI
* dále blbosti jako dráty, hadičky, rezerva s držákem, pásy, nádržky tlumičů atd.
Díky všem, co stavbu sledovali a co mě popoháněli v práci svými komentáři. Bez rýpavých komentářů bych se do rozřezání nepustil a nakonec bych dnes fotil ne zcela proporční model

Chyb je na modelu dost, trápily mě zejména hodně tlusté obtisky, které se ani po zalakování 2Káčkem nepodařilo úplně srovnat (zajímavé je, že problém byl jen u některých barev). Spoustu komplikací jsme si způsobil sám svojí zbrklostí, ale jsem rád, že jsem to dokončil a snad se s tím někde ukážu i na veřejnosti, abyste se mohli mrknout na živo. Kdo to přelouskal, díky, tady fotky:
- Přílohy
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Re: Škoda Octavia WRC/REJI Model 1:24/Kopecký Příbram 2003
Aleši smekám pomyslný klobouk.. to co jsi dokázal už tady dlouho nebylo a nebude... lepší Koktu jsem postavenou neviděl

V životě je potřeba se pro něco zapálit. V krematoriu už bude pozdě.
KPM Kaznějov
PADDOCK magazine
KPM Kaznějov
PADDOCK magazine
Myslím, že jsi všechny taje modelařiny zvládl na výbornou. Sledovat jsem stavbu a musím říci, že osobně by jsem se do toho neodvážil.
Ještě opravit to zadní křídlo a bude to dokonalé. Nejveselejší na všem je, že když děláš nějakou úpravu a myslíš si, že to bude "dobré" tak to zaručeně na fotkách vyleze....
Fakt je, že ten zadní spoiler má bočnice trochu jinak (nižší a rovnější přední hranu).
To, ale nic neubírá na faktu, že tento model patří ke skvostům.

Ještě opravit to zadní křídlo a bude to dokonalé. Nejveselejší na všem je, že když děláš nějakou úpravu a myslíš si, že to bude "dobré" tak to zaručeně na fotkách vyleze....

Fakt je, že ten zadní spoiler má bočnice trochu jinak (nižší a rovnější přední hranu).
To, ale nic neubírá na faktu, že tento model patří ke skvostům.

Perfektní 

Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Parádní modelařina, gratuluji k nádhernému modelu.
Dlouho jsem se sem nedostal, ale toto je symfonie, moc pěkné

- Michal Doskočil
-
Prošel jsem si to a poklona k výsledku, fakt pěkný.
... bylo to fajn, příště to bude eště lepší ...
• Stránka 1 z 1