Škoda Octavia WRC, Příbram 2003 (Kopecký-Schovánek), REJI
Re: Škoda Octavia WRC, Příbram 2003 (Kopecký-Schovánek), REJ
Mám pocit, že dávám pořád stejné fotky, ale přitom práce jde pořád vpřed
Rožky kapoty + napojení blatníků na nárazník + výkroj SPZ. Dále jsem udělal nové křídlo, jelikož jsem nevymyslel, jak dostatečně pevně slepit 3 rezinové elementy křídla ze stavebnice. Tak jsem rozřezal, nadstavil, zatmelil a slepil křídlo z imprezy od Tamky tak, aby mělo tvar oktávkového. Asi to půjde

Rožky kapoty + napojení blatníků na nárazník + výkroj SPZ. Dále jsem udělal nové křídlo, jelikož jsem nevymyslel, jak dostatečně pevně slepit 3 rezinové elementy křídla ze stavebnice. Tak jsem rozřezal, nadstavil, zatmelil a slepil křídlo z imprezy od Tamky tak, aby mělo tvar oktávkového. Asi to půjde

- Přílohy
-
-
-
-
-
-
-
Myslím, že zadní křídlo jsi trefil přesně.

Dík, to asi jo, ale spíš tunelu Blanka
Trochu jsem si hrál s koly. Původní ze stavebnice se mi nelíbí, koupil jsem Speedline od MF-Zone, ale ty také neodpovídají přesně. Tak jsem si hodinu hrál s pilníkama a dalšíma brousítkama a vysochal něco, co je tvarově blíž originálu. V pravo REJI, uprostřed původní MF-Zone, vlevo úprava. Nejlepší by bylo nechat si je vytisknout (např. KMP dělá ty stejné disky jen se 4-dírou pro 306, bylo by to dalších dost peněz navíc, ale jsou parádní)..

Trochu jsem si hrál s koly. Původní ze stavebnice se mi nelíbí, koupil jsem Speedline od MF-Zone, ale ty také neodpovídají přesně. Tak jsem si hodinu hrál s pilníkama a dalšíma brousítkama a vysochal něco, co je tvarově blíž originálu. V pravo REJI, uprostřed původní MF-Zone, vlevo úprava. Nejlepší by bylo nechat si je vytisknout (např. KMP dělá ty stejné disky jen se 4-dírou pro 306, bylo by to dalších dost peněz navíc, ale jsou parádní)..
- Přílohy
-
-
Evidentně se nenudíš
Vypadá to parádně, i ten disk. Tak šup, ještě 3x a máš kolečka 

Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Po třech měsících se vracím k oktávce. Zapracoval jsem na "futrách" řidiče a mám základ nového rámu z plastových profilů. Bylo to jednodušší než lepit na tupo rezin a pak ho ještě dopasovávat do jiné kastle. Základ tam je, ale práce na tom ještě je dost 

- Přílohy
-
-
-
-
-
Ten rám je super. Vůbec bych neřešil, že to děláš s nějakým časovým odstupem, to tomu jen prospěje.
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Díky Koudy.
Hraju se s interiérem - sedačky potřebovaly poměrně hodně opracovat, byly plné propadlin. Krom toho sochám novou palubku, protože nakonec ta původní je vlastně tvarově mimo a tudíž nepoužitelná. Dál je na fotce upravený mezichladič, původem z EVO V a také nová nádrž. Dlouho jsem si lámal hlavu, co vymyslím s kufrem, protože tam půjde zadním oknem docela vidět. Bohužel tam nebyl povrch moc hezký kvůli důslednému lepení a tmelení epoxidem všech částí, ze kterých je zadek seskládán. Tak jsem vytvořil něco, co by mělo připomínat zadní čelo, to by mělo být lepší než holá hrbatá barva.
Hraju se s interiérem - sedačky potřebovaly poměrně hodně opracovat, byly plné propadlin. Krom toho sochám novou palubku, protože nakonec ta původní je vlastně tvarově mimo a tudíž nepoužitelná. Dál je na fotce upravený mezichladič, původem z EVO V a také nová nádrž. Dlouho jsem si lámal hlavu, co vymyslím s kufrem, protože tam půjde zadním oknem docela vidět. Bohužel tam nebyl povrch moc hezký kvůli důslednému lepení a tmelení epoxidem všech částí, ze kterých je zadek seskládán. Tak jsem vytvořil něco, co by mělo připomínat zadní čelo, to by mělo být lepší než holá hrbatá barva.
- Přílohy
-
-
-
Konečně přišla na řadu barva. Leklá bílá, pomalu na to přijdou dekály, se kterými se zatím bokem seznamuju. Jinak také začíná karbonovací část. Využiju zásoby od různých výrobců, ať to není sterilní. Nádrž přijde ještě trochu utlumit, aby tak moc neřval.
- Přílohy
-
-
-
-
-
Už to chytá barvy
Zelené pruhy měly být z dekálů, ale tato verze dekálů od M. Šíly nekopíruje úplně snadně složité tvary, tak jsem ji radši namíchal a stříknul. Stejně tak šedý rozstřik na zadku je barva, ten dokonce v dekálech chybí, tak jsem se to pokusil nějak trefit od oka. Pomalu se s tím popasuju, na dekály se nepoužívají žádné vodičky kromě adhesolu a pak fén, čili zase je ta práce o něco složitější. Kromě toho mám okarbonované tapecy, které jsou i zalakované. Podvozek jsem seskládal víceméně jako na EVO V, jen jsem to barevně upravil tak, jako to měla Okta. Chybí ještě nádrž, tu musím upravit a převléknout do kevlaru.

- Přílohy
-
-
-
-
-
Konečně mílovými kroky kupředu
Podvozek dostal upravenou kevlarovou nádrž, interiér úplně nové šlapáky z karbonu, klec jsem nastříkal černou a aplikoval dekály Sparco. Tady se hodně Oktávky liší, některé továrny měli klec jen bílou + nápis, někdy byl předek černý a bez nápisu, někdy černý i s nápisem. Z pár fotek Kopejdy z Příbrami bych tipoval na tu černou, tak jsem to tam pro efekt dal. Sedačky a palubka jsou v texturované Zerovce pro znázornění floku a alcantry. Největší práce, ale i stach, byli s boční slepicí. Původně jsem dal dekály, ale nepodařilo se mi je dostat do misek pro kliky + jejich retuš byla velice obtížná. Tak jsem si podle původních dekálů udělal křivky a Hanz mi vyříznul masky na plotteru (ještě jednou díky). Pak jsem opatrně zkoušel práci s pistolí a nakonec se povedly i ty stínované červené linky. Není to perfektní, ale já jsem spokojený
Co mě mrzí jsou jakési lesklé (mastné?) mapy po maskolu, kterým jsem zakryl zelené plochy při nástřiku červené. Nevím, jestli se to pokoušet opatrně umýt mýdlovou vodou nebo doufat, že to schová lak... A na závěr pokusný pohled na fešandu na kolech 

- Přílohy
-
-
-
-
-
-
-
Líbí se mi to moc . Je radost na to koukat jak se rodí moc povedený model. Oceňuji fakt decentní stínování na podvozku. Lépe by jsem to nesvedl.
Na sedačce šofce mi vadí průchodové okna pro pásy jež jsou každá jinak.
K tomu zelenému znaku. To je obtisk či nastříkáno. Pokud stříkáno tak by jsem neměl strach to omýt jarovou vodou. Ale i obtisk s krycím lakem by to měl v pohodě přežít.
Drží palce pro sílu k dokončení.

Na sedačce šofce mi vadí průchodové okna pro pásy jež jsou každá jinak.

K tomu zelenému znaku. To je obtisk či nastříkáno. Pokud stříkáno tak by jsem neměl strach to omýt jarovou vodou. Ale i obtisk s krycím lakem by to měl v pohodě přežít.
Drží palce pro sílu k dokončení.