Lotus 72E, E. Fittipaldi, GP Španielska 1973, Ebbro 1/20
Re: Lotus 72E, E. Fittipaldi, GP Španielska 1973, Ebbro 1/20
Ďakujem, ďakujem. Luďku, bola priskrutkovaná. Ja som to pokazil ako sa len dalo. Celý nos (aj môj...) bol od sekunďáku a druhý pokus sa mi takto divne prehol. A skrutiek tam má byť päť a nie štyri. Tvárim sa, že to nevidím...Niekedy boli tieto lišty "opáskované". V Španielsku, ako na sviňu, asi nie... 

Skúšal som zadnú časť auta. Upravil som si fitingy od TS a...dnes to bol krok vpred a dva kroky vzad. Podarilo sa mi odlúpnuť kus laku...
- Přílohy
-
-
-
-
Pokúsil som sa o novú batériu z plastových doštičiek. Žiadna sláva, ale verím, že lepšie ako v stavebnici. 

- Přílohy
-
- Skúška správnosti I...
-
- Skúška správnosti II...
-
- Originál zo stavebnice a nová batéria...
Ohledne decalu na baterku bych zkusil oslovit Matweje, jak ukazal "na nakladaku" (a nejenom na nem) tak je v tomhle smeru pomerne zdatnej : -))) a treba by se (urcite) naslo pobobnych "univerzalnich" napisu vic (napis na prevodovky,zapalovani, ruzne popisky na ovladace, na uzavery od cehokoliv...) a arsik s dekaly by vyuzilo vic lidi...
mimochodem kdyz se podivas do stavebnice Ferrari 312 T4 od MFH kterou mas jak jsem nekde zachytil doma tak tam dekal na baterku je a nemyslim si ze by se od toho co se pouzival na Lotusu (i kdyz je z jine sezony) nejak vyrazne odlisoval, urcite napis a znak je cervene a ne cerne (ale chapu ze je to asi dane omezenim v dostupnosti tisku)
Byla by skoda to nechat takhle i kdyz je me jasny ze v realu to az tak spatne nevypada a nepomohl tomu spis detailni zaber...
mimochodem kdyz se podivas do stavebnice Ferrari 312 T4 od MFH kterou mas jak jsem nekde zachytil doma tak tam dekal na baterku je a nemyslim si ze by se od toho co se pouzival na Lotusu (i kdyz je z jine sezony) nejak vyrazne odlisoval, urcite napis a znak je cervene a ne cerne (ale chapu ze je to asi dane omezenim v dostupnosti tisku)
Byla by skoda to nechat takhle i kdyz je me jasny ze v realu to az tak spatne nevypada a nepomohl tomu spis detailni zaber...
Michal Falta
perfektne si to urobil!
RACING IS LIFE! ANYTHING THAT HAPPENS BEFORE OR AFTER IS JUST WAITING
Luďku, ďakujem. S tvarom batérie som celkom spokojný. Michal ale trafil hlavičku po klinci! Utekal som pozrieť do krabičky s T4 a je tam dekál na batériu. Iný, ale je. Vychádzal som z odkazu, čo mi poslal Luděk, za čo mu ďakujem ako len vládzem. Veľmi ma zaujala myšlienka "univerzálnych" dekálov. Hľadal som, ale nič podobné som nenašiel. Tých nápisov je naozaj hodne a nie každý si ich vie vyrobiť sám. Som toho živým príkladom.
Každopádne ďakujem za radu a Matweja určite v najbližšom čase rád oslovím...
http://www.bestbalsakits.com/Tamiya/tam ... umber=3239

http://www.bestbalsakits.com/Tamiya/tam ... umber=3239
...inak ten dekál je naozaj hanba. Ale chvíľku som mal radosť. 

Jako univerzál jde koupit toto :
http://www.ebay.com/itm/Colorado-Decals ... SwfcVUHak8
existuje to i v 1/24
Pokud by jsi měl nějakou fotku jak to vypadá v reále, dalo by se to udělat. Samozřejmě potřebuji i míry jak je velká ta plocha baterky .
Nyní k tisku (na laser ) nic nemám, ale možná Bobr by ti to vytiskl.

Mateji,tady jde o to,že Lotus v té době používal baterie Varley,žádné jiné... bohužel najít nějakou fotku,eventuálně logo z té doby je nadlidský výkon. Na součastné výrobky této firmy je toho dost,vč.nápisů a log,jen je to úplně jiné,než to bylo tehdy...
Kuku, je to parádní, obdivuju tvou práci. Co se týká baterky, tak souhlasím s Aresem, udělej to znova. Dal sis s tím celkem práci, dekál to trochu degraduje.
Matwej: jestli je možnost, tak bych k tisku na laser něco přihodil
Matwej: jestli je možnost, tak bych k tisku na laser něco přihodil

Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Ďakujem vám všetkým za komenty, rady a pomoc. Baterku skúsim ešte raz a obetujem jej ešte víkend. Jeden priateľ z MF nám vložil do vlákna logo Varley práve z modelu Ferrari 312T4...
Super práca, perfektné prevedenie a na ten dekál sral pes, veď je to len lotus 

master píše:Super práca, perfektné prevedenie a na ten dekál sral pes, veď je to len lotus
ááá pánko je "koníčkár"

samozrejme nič osobné,Master... však každý máme svoje

Ja myslím, že "master" je Schumacherológ. Je tak? Inak len pre porovnanie Ferrari 312B3 z toho istého závodu ako Lotus 72E v Španielsku 1973...
- Přílohy
-